Kövér László a svéd NATO-csatlakozásról: Nem biztos, hogy nekünk meg kell szavazni

2023. szeptember 18. 08:20

A házelnök kifejtette, miért nem kell a svéd NATO-csatlakozást ratifikálni.

2023. szeptember 18. 08:20
null

A közelmúltban bejárta a nyilvánosságot a hír, miszerint a a svéd iskolásoknak készítettek videót, amiben arról értekeznek, hogy Magyarországon hanyatlik a demokrácia. Kövér László házelnök erről és a svéd NATO-csatlakozásról is kifejtette a véleményét a vasárnap esti Bayer show-ban

A svédek csatlakozási szándékával kapcsolatban a házelnök kijelentette:

nem biztos, hogy nekünk meg kell szavazni”.

„Nem hiszem, hogy nekünk egy olyan, idézőjelbe tett szövetségesre szükségünk van, amelyik a saját hazájára is köp, nemhogy ránk” – tette hozzá a házelnök.

Kövér szerint a svédek „nem a hazájukat akarják megvédeni, hanem a politikai elitjüket – amelyik része annak a globális maffiának, amelyiknek az európai nemzetállamok vezetőinek a nagy része hasonlóképpen alkotó eleme – belevitte őket egy olyan kalandba”, aminek nem látható egyelőre a vége. Ez sok mindenről szól, csak nem Svédország biztonságáról – tette hozzá.

Kövér László mindezt az európai politikai elitek, főleg a baloldali rész mély züllésének látja. 

„Azt gondolom, hogy egy olyan szövetségesre nekünk nincsen szükségünk, amelyiknek az a véleménye rólunk, meg a mi hazaszeretetünkről, amit ez a kisfilm tükröz. Tehát mit keresünk mi egy szövetségben? Tehát valaki nincs a helyén."

A házelnök arról is beszélt a politikai elitek kapcsán, hogy ma már a magyarországi baloldalon – nézve a kontraszelekció lefelé tartó spirálgörbéjét –, nincs épeszű ember, aki vállalna ott vezető szerepet – hangoztatta.

Magyarország jobbik fele tart minket 13 éve a kormányrúdnál”

 – mondta Kövér László a Bayer show-ban.

A teljes beszélgetés az alábbi videóban tekinthető meg.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Szijjártó Péter

Facebook

Idézőjel

A svéd állami alapítvány által működtetett UR biztosította iskolai tananyag részeként súlyos vádakat és hamis információkat terjesztenek a svédországi iskolákban.

Nyitókép: Fotó: Ficsor Márton

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bodrigyuri
2023. szeptember 20. 11:04
Lacaelvtárs lovat szopa vala... Mostani hír, októberben megszavazzák. n+1-edik beéégés a kognitív disszonanciában lvl99999
gyaloggos
2023. szeptember 18. 11:31
wombatmenhely EBBEN az esetben MAYIMÁLISAN egyetértenék a halogatással: " A svéd NATO-csatlakozás megtorpedózásának, helyesebben a vele való fenyegetőzésnek csakis akkor van értelme, ha cserében kapunk is valamit, gondolok az eu-s pénzek kifizetésére, a jogállamisági cirkusz befejezésére. " CSAKHOGY erről szó sincs, és nem is gondolom, hogy ama NATO -csatlakozás ügye kapcsolható az EU -s forrásokhoz!
wombatmenhely
2023. szeptember 18. 11:09
A svéd filmecske legvisszataszítóbb része, amikor a kis hüpik a hazaszeretetre nevelésen szörnyűlködnek. A kis svéd hüpi ismeri a SAJÁT ORSZÁGÁNAK HIMNUSZÁT??? Aki nem ismeri a svéd himnuszt, nézzen utána. Aki pedig nem érti a szövegét (készült magyar műfordítása, de tudtommal nem jelent meg), okolja önmagát vagy másokat hiányzó nyelvtudásáért.
Nyugatellenes
2023. szeptember 18. 11:04
Fuck sweden!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!