Rendkívüli társulati ülés zajlik a Nemzeti Színházban a pénteki baleset miatt

2023. november 13. 10:13

Cikkünk frissül.

2023. november 13. 10:13
null

Vidnyánszky Attila vezérigazgató rendkívüli társulati ülést hívott össze a pénteki balesetben megsérült Nemzet Színház-színészek ügyében, ami ezekben a percekben is tart – írja az Index.

Hétfőn délelőtt fél 10-től folyamatosan érkeztek a színművészek, mások mellett Trill Zsolt, Szűcs Nelli, Blaskó Péter, Szabó Sebestyén László, Herczegh Péter, Berettyán Sándor és Nagy Mari – teszi hozzá tudósításában a lap, amely megpróbálta megszólaltatni Vidnyánszkyt is, aki azonban nem akart nyilatkozni, mivel korábban már mindent elmondott.

Ismert: a pénteki Rómeó és Júlia második felvonása közben a színház két színésze, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a színfalak mögött négy métert zuhant az emelvényről, és komoly végtagsérüléseket szenvedtek.

Állapotuk azonban stabil, a Semmelweis Egyetem közleménye szerint már jobban is vannak.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

A baleset körülményeihez hozzátartozik, hogy Horváth Lajos Ottó a megelőző napokban több darabba is beugrott, ezért valószínűleg túl volt terhelve, teszi hozzá a cikk. A két éve bemutatott előadást egyébként viszonylag ritkán játsszák, az Index szerint a színházból többször jelezték Vidnyánszky Attila vezérigazgatónak, a darab rendezőjének, hogy a díszlet életveszélyes.

A Nemzeti Színház közölte, hogy a baleset körülményeinek vizsgálata folyamatban van. A fenntartó nevében Csák János kulturális és innovációs miniszter a Facebook-oldalán együttérzését küldte és mielőbb gyógyulást kívánt a művészeknek.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/ Soós Lajos

Cikkünk frissül.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13-3
2023. november 14. 04:09
Hányas a Mérce, ha igaz az, amit az Index állít a díszlet életveszélyessége mellett arról is, hogy a színházi dolgozók előzetesen szóltak róla az igazgató-rerndezőnek, maguk is vétkesek, mert a rájuk is kötelező munkajogi előírásoknak megfelelően nem tagadták meg a fellépést, de nem kértek azonnali munkavédelmi hatósági intézkedést sem? Vidnyánszky legalább azonnal megtette azt, amit Gyurcsánynak a 2006-os események, illetve Karácsonyak a Pesti úti halálesetek után szintén azonnal meg kellett volna tenniük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!