Káderdűlő, káderlejtő

2024. április 06. 07:31

Lejt, süllyed a színvonal, még a NER saját értékrendje szerint is.

2024. április 06. 07:31
Lendvai  Ildikó
Lendvai Ildikó
Népszava

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

„Mintha vészesen fogyna a kádertartalék. Márpedig a káder-szükséghelyzetben sürgősen pótolni kell a kiesőket, komoly mérlegelésre nincs mód. Csak gyorsan, gyorsan, nehogy kételyek merüljenek föl a kormányzóképességet illetően.

»Minőségi« kádercserék zajlanak. »Minőségiek«, mert a legfeltűnőbb az, hogy a káderek minősége egyre rosszabb. Az új általában még rosszabb, mint a régi volt. Morális vagy szakmai értelemben, a tekintélye vagy az ismertsége szempontjából, gyakran mindez egyszerre.

»Káderdűlőnek« régen azokat az utcákat hívták, ahol a fő-fő káderek laktak, elegáns környezetben, szép házakban. Ilyen volt egykor a Rózsadomb egy része, újabban talán a Vár. A szó ma más jelentést kap. »Káderdűlő« időszakot élünk: dőlnek, dűlnek a káderek. Kegyvesztettként potyognak lefelé, akár a legmagasabb helyről. A »káderdűlő« mellett, annak folytatásaként ott a »káderlejtő« is. Lejt, süllyed a színvonal, még a NER saját értékrendje szerint is.

Lejtőn van az egész káderpolitika. Egyre lejjebb a nívó, egyre hamarább lejár a szavatossági idő. Aki kicsit is ért valamihez, akinek a nevét jegyzik a szakmában, az inkább máshol keres karriert.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­­ö­­­g­­­ö­s­ ­­­l­­­á­n­­y­o­k­­ ­­­v­á­­r­­n­a­­k­­­ ­­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
konfucius
2024. április 07. 12:47
Aztakurva, pont a főkáder beszél erről. És nem szakad le az arca.
Mandarin-888
2024. április 06. 22:16
Fájdalmas.
alice
2024. április 06. 21:20
Mi van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!