Új terrorellenes szervezetet hoz létre a Fehér Ház

2016. január 09. 15:33

Erőszakos Szélsőségesség Elleni Védekezés (CVE) – ezen a néven hoz létre új szervezetet az Amerikai Egyesült Államok kormánya, annak érdekében, hogy visszaszorítsák a különböző terrorszervezetek – így különösen az Iszlám Állam – amerikai befolyását.

2016. január 09. 15:33

A terrorista csoportok – köztük az Iszlám Állam – amerikai befolyásának visszaszorítására új szervezetet hoz létre az amerikai kormányzat. Az új intézmény – melynek neve Erőszakos Szélsőségesség Elleni Védekezés különleges egysége, az angol elnevezés kezdőbetűivel: CVE – a Belbiztonsági Minisztérium keretein belül alakítják ki, de munkájában részt vesz majd a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), a Nemzeti Terrorelhárítási Központ és más szövetségi intézmények. 

Személyes elköteleződés

Az erőszakos szélsőségesség közömbösítése parancsolóvá vált belbiztonságunk szempontjából, s ez olyan küldetés, amely mellett személyesen elköteleztem magamat” – olvasható Jeh Johnson belbiztonsági miniszter közleményében.

A dokumentumban hangsúlyozta az új szervezet jelentőségét Loretta Lynch igazságügyi miniszter is. „Az új egység lehetővé teszi a szövetségi kormánynak, hogy hatékonyabban segíthesse a helyi erőfeszítéseket az erőszakos szélsőségesség visszaszorítására” – fogalmazott a miniszter-asszony.

Új külügyi központ

Az új szervezet létrehozása mellett az amerikai kormány pénteken bejelentette: a külügyminisztérium egy új központot hoz létre, amely lehetővé teszi majd, hogy ne csak az amerikai külügyminisztérium fogalmazzon meg egy-egy ügyben üzenetet, hanem nemzetközi partnerei is hallathassák hangjukat.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2016. január 10. 05:22
Ha be akarnak vezetni jogkorlátozó intézkedéseket társadalmi ellenállás nélkül, mi kell hozzá? ok. Emlékszik még valaki erre? https://www.youtube.com/watch?v=E1wjfMqwEHI
választópolgár
2016. január 10. 05:18
Az fbi meg a cia csak kirakatszervezetek...hogy legyen miről gumicsont filmeket készíteni a népnek. Csodálkoznáa mindenki ha tudná Hány olyan szervezet van az usában aháttérben amiről az amerikai álompolgár még csak nem is sejt..
kulalak
2016. január 10. 02:39
Ez az! Még egy hivatal, ez a megoldás mindenre! :)
kurbitalis
2016. január 09. 21:25
Miközben Merkel Bevándorlás Ellenes Pártot alapít. :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!