Német lapértesülés: migránsok az előállított kölni erőszakoskodók

2016. január 05. 21:40

A kölni Express hírportálnak kedd délután egy meg nem nevezett rendőrfelügyelő arról nyilatkozott: a szilveszteri erőszakoskodások után nyolc főt állított elő a rendőrség, és mindegyiküknél fénymásolt menekültügyi eljárási tartózkodási igazolás volt. A rendőrség eddig hivatalosan nem közölt adatokat arról, milyen hátterűek voltak az elkövetők.

2016. január 05. 21:40

A kölni Express hírportál kedd délután hozott le egy újabb tudósítást a szilveszter éjszaka történtekről, mely során mintegy ezerfős tömeg zaklatott fizikailag és verbálisan nőket, miközben lopások is történtek és petárdákat dobáltak a szilveszterező tömegbe.

Az Expressnek egy az eseményekre rálátással bíró, a portál szerint 25 évnyi szolgálati tapasztalattal rendelkező rendőrnyomozó nyilatkozott – a portál nem közölte a nevét. 

A portál által idézett nyomozó szerint szilveszter éjszakáján erőszakolásokat éltek át az érintett nők. Este 23 óra körül kaptak értesítést arról, hogy a kölni pályaudvarnál 400 „külföldi” készül verekedni. A nyomozó szerint azonban valójában kétezer főről volt szó, akik rakétákkal és petárdákkal dobálóztak. A rendőr arról is beszél a lapnak, hogy hiába szólították fel őket a távozásra, a fiatalemberek egy szót sem értettek németül. 

Éjfél után jelentkeztek a rendőröknél először olyan síró és sokkos állapotban lévő nők, akik szexuális zaklatásról számoltak be nekik. 

A nyomozó elmondása szerint mintegy nyolc férfit emelt ki a tömegből és tartóztatott le a rendőrség. „Mindannyiuknál fénymásolt papírok, menekültügyi eljárási tartózkodási igazolások voltak” – idézi az Express a meg nem nevezett nyomozót.

A rendőrség eddig hivatalosan nem közölt információkat az előállított személyek kilétéről, hátteréről. 

A kölni Express nyomán a Die Welt hírportál is beszámolt a helyi lap értesüléséről.

 

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2016. január 06. 18:11
na, mikor jut eszükbe hogy "ez is csak orbán viktornak jön jól, direkt azért terelte a kerítéssel köln felé a háború elől menekülő szegény embereket" és "gyűlöletkeltés és uszítás erőszakos migránsokról beszélni, szégyelje magát mindenki aki ilyesmit gondol, és örökre égjen a gyehenna tűzén, ne is, inkább töröljék a fbról" nem is tom, mér nem jelentkezek sorosnál, nem vmi bonyolult meló
mucsay
2016. január 06. 17:59
elnézést, forrás lemaradt http://www.thelocal.de/
mucsay
2016. január 06. 17:58
az megvan, hogy a német szocdemek titkosszolgálati eszközökkel akarják figyeltetni az afd-t meg a pegidát? az ember asziszi vmi rosz sci-fiben él
antioxi
2016. január 06. 15:36
Frau Angela Merkelt is megfingerlizhette volna egy "szir menekült".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!