Törökország katonákat küld Katarba

2017. június 07. 19:54

Tovább élesedik a katari helyzet, Törökország ugyanis szerdán bejelentette: katonákat küld az arab országba, mellyel a napokban már számos ország megszakította a diplomáciai kapcsolatot.

2017. június 07. 19:54

A török parlament plenáris ülésén szerda este elfogadta azt a törvénytervezetet, amelynek értelmében katonákat küld Katarba a hétfőn kirobbant öböl-menti viszály nyomán – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség szerdán.

A törvényhozás 2015-ben hagyta jóvá azt a Dohával kötött megállapodást, amelynek értelmében Törökország Katarban katonai támaszpontot alakít ki egy szélesebb körű védelmi egyezmény részeként. A mostani döntés értelmében a szerződésnek két pontja vált törvényerejűvé: a török katonák állomásoztatása az arab országban és a csendőrképzési együttműködés.

Hétfő reggel óta már kilenc ország – Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein, Egyiptom, Líbia, Jemen, Mauritius, a Maldív-szigetek és Mauritánia jelentette be, hogy megszakítja, Jordánia pedig azt, hogy alacsonyabb szintre korlátozza diplomáciai kapcsolatait Katarral. Arra hivatkoztak, hogy Doha terroristákat támogat és beleavatkozik a belügyeikbe.

(MTI)

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2017. június 08. 06:20
Arról, hogy Katar terroristákat támogat, azóta szó van már, amióta az Iszlám Államról szó van. Szaud-Arábiával együtt emlegette mindenki Katart, aki erről beszélt, hogy ők pénzelik az Iszlám Államot. Úgyhogy itt valami másról van szó, hogy most hirtelen mindenki ráront Katarra. Szaud-Arábiával az élen ráadásul.
néhai Ch.Pilot
2017. június 08. 00:25
Megvédeni, vagy megszállni?
1120
2017. június 07. 22:58
Ez az egész katari ügy nagyon homályos. Tudja, a fene, hogy mi van a háttérben...de romoljak meg, ha nem az USA kavarta már megint meg a szart!
Gyéressy Károly
2017. június 07. 21:51
Katar területe 10.000 km2, lakossága 2 millió.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!