Letartóztattak egy kurd vezetőt Prágában

2018. február 26. 07:20

Őrizetbe vettek Prágában egy Ankarában terroristaként számon tartott férfit.

2018. február 26. 07:20

Őrizetbe vették a legjelentősebb szíriai kurd párt egykori vezetőjét Prágában – írja a Euronews. Törökország kérésére tartóztatták le a cseh hatóságok Száleh Muszlimot vasárnapra virradóra. A politikus egy konferencián vett részt a cseh fővárosban.

Ankara 1 millió dolláros jutalmat ajánlott föl a férfi kézrekerítőjének, akit terroristaként tart számon.

A Demokratikus Egység Pártját (PYD) Törökországban terrorista csoportnak tekintik, amelynek katonai szárnya a szíriai kurd Népvédelmi Egységek (YPG) nevű milícia. Ez utóbbi szövetségesének tartják a Kurdisztáni Munkáspártot (PKK).

Amint a Euronews beszámol róla, Törökországban 2016 óta másokkal együtt letartóztatási parancs van érvényben Muszlim ellen. Vádat emeltek ellene a 2016 februárjában elkövetett ankarai halálos robbantással kapcsolatban. A merényletnek akkor 37 halálos áldozata volt.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
incze
2018. február 27. 04:37
szégyen
Paul
2018. február 26. 09:13
Erdogánt kellene már letartóztatni, de nagyon. Számára mindenki terrorista, aki nem hagyja magát legyilkolni a török hadsereg által. Éljenek a kurdok és remélem a csehek nem lesznek annyira ganék, hogy kiadják ezt az embert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!