Megjelent a koronavírus az egyik görögországi menekülttáborban

2020. március 31. 18:09

A vírust egy afrikai nő szervezetében mutatták ki.

2020. március 31. 18:09

Első alkalommal diagnosztizálták az új típusú koronavírust egy görögországi menekülttáborban – közölte a görög bevándorlási és menekültügyi minisztérium kedden.

A vírust egy afrikai nő szervezetében mutatták ki, aki az Athén északi részén található Ritszona menekülttáborban él. A fertőzést gyermeke megszületése után mutatták ki nála egy athéni kórházban.

Időközben mindenkit, aki az egészségügyi intézményben kapcsolatba kerülhetett a nővel, elkülönítettek. Azonos intézkedést foganatosítottak a Ritszona menekülttáborban is.

A hatóságok jelenleg azt próbálják kideríteni, hogy a menedékkérő hol fertőződhetett meg. Az athéni sajtó becslései szerint mintegy 3000 ember él a ritszonai létesítményben, ahol az állapotok koránt sem annyira rosszak, mint a reménytelenül túlzsúfolt égei-tengeri szigeteken működő menekülttáborokban.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem legfrissebb adatai szerint Görögországból eddig 1212 fertőzést, 46 halálesetet és 52 gyógyultat jelantettek.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2020. március 31. 22:23
Lesz ott még lángszórózás a görögöknél a menekülttáborban :)))))) Ha bedurran a járvány és nem akarnak karanténban maradni
szekuIa
2020. március 31. 19:13
Fasza. Nem elég ezeknek a szerencsétleneknek a tripper meg a lapostetű még a koronavírus is rájuk támadt.
Nehidd El
2020. március 31. 18:38
Hogy írjak valamit, amivel megdobogtatom a libsi szíveket: eddig időzített bombaként jártak-keltek közöttünk Soros patronáltjai, mostantól már biológiai fegyverként.
Lombi
2020. március 31. 18:35
Ha most nem lesznek ügyesek, déleurópának lesz baja elég. Az eddigiek ehhez képest a nullával voltak egyenlőek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!