Török nők tüntettek Törökországban az isztambuli egyezményért

2020. augusztus 06. 07:15

Erdogan is az egyezmény felmondását fontolgatja.

2020. augusztus 06. 07:15

Török nők ezrei tüntettek szerdán szigorúbb hatósági fellépést követelve a nők elleni erőszakkal szemben – adta hírül a Hszinhua kínai hírügynökség. A demonstrációk Törökország több városában zajlottak, a legnépesebb Isztambulban volt, amelyben női jogvédő csoportok az isztambuli egyezmény betartását követelték. Az Európa Tanács 2011-ben született konvencióját a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról Törökország elsőként írta alá és ratifikálta 2012-ben.

Receep Tayyip Erdogan elnök és kormánya azonban egy ideje azt fontolgatja, hogy felmondja az egyezményt azzal érvelve, hogy a benne foglaltak egy része kedvezőtlenül hat a török családmodellre. Hogy Ankara kilép-e, arról a végső döntés napokon belül megszülethet. Az idén eddig 205 nőt ölt meg Törökországban a párja, rokona vagy egy támadó. A tavalyi év egészében 417 török nőt gyilkoltak meg, azaz a helyzet nem javul.

(MTI)

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spiltyu
2020. augusztus 07. 21:00
az isztambuli buli nem ellenkezik a koránnal? Erdogan nem szereti az ilyet!
Zsolt75
2020. augusztus 06. 10:53
De hiszen elfogadva, ratifikálva. Itt nincs, aztán mégsem ölik százával a nőket.
luisbathhelena
2020. augusztus 06. 10:49
Már írtam: hogy került ez az egyezmény (tanácskozás) anno Isztambulba? Valszeg elhangzottak hangzatos szavak (ahogy mindig) a nők elleni erőszakról, mindenki bólogat , ó igen szegény nők ...(kivéve az iszlám országok, ha ott volt bárki is). Aztán a végén hirtelen egy módosító javaslattal belecsempésznek még egy fejezetet a genderről, meg a buzikról. A résztvevők, már unták/jól érezték magukat/túl akartak lenni az egészen, így megszavazták. Aztán pár év múlva néhány országban vki elolvasta az egész szöveget-és kitört a botrány.
balbako_
2020. augusztus 06. 09:09
Kíváncsi vagyok az iszlám hogyan emészti meg a gender elméletet. Szerintem sehogy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!