Nem tetszik Brüsszelnek, amit Romániban csinálnak a villanyáram-szolgáltatók

2021. február 16. 07:32

Az Európai Bizottság úgy gondolja, hogy nem elég átlátható az energiaipar liberalizációjának folyamata az országban.

2021. február 16. 07:32
null

Akkora a káosz az energiapiaci liberalizáció körül, hogy

még az Európai Bizottság is úgy döntött, rászól az Országos Energiaár-szabályzó Hatóságra (ANRE) és az energetikai minisztériumra,

hogy tegyék átláthatóbbá a folyamatot, mert a lakossági fogyasztók nem igazán értik, miről szól ez az egész – számol be a Főtér.

Az Európai Bizottság alapvetően arra kéri Romániát, hogy tisztességesen tájékoztassa a fogyasztóit. A problémát az adta, hogy január elsejétől liberalizálták a romániai elektromosáram-piacot, ezentúl teljes mértékben szabadpiaci árak, és szabadpiaci verseny határozza meg a szektort, a fogyasztók pedig a számukra legmegfelelőbb ajánlatok szerint szabadon választhatnak az elérhető szolgáltatók közül.

Igen ám, csak a változásról elfelejtették megfelelőképpen és időben tájékoztatni a lakosságot,

ezért közbe kellett lépni. Az ANRE január végén úgy döntött, azok a háztartási fogyasztók, akik nem módosítottak még a szerződésükön, a jelenlegi szolgáltatójuk által ajánlott legalacsonyabb árat fogják az energiáért fizetni, legalábbis június elsejéig – írja a Főtér.

(Címlapkép: Tiltakoznak a tüntetők Bukarestben. Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement)

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2021. február 16. 09:42
Hogy van románul, hogy N E M L E S Z G Á Z Á R E M E L É S ! ! !
Tót Ottó
2021. február 16. 09:27
Jah.Elöször majd lefutjuk a szokásos köröket a haladó médiában hogy bezzeg románia.Habzó száj stb.Aztán majd évek múlva csendben lábjegyzet hogy nem jött be.. Az megvan hogy bezzegszlovákia beszart vírusügyileg?.Mit össze tesztelgettek.Na de hát modernek meg haladók..
villogókékfog
2021. február 16. 09:25
Ugyan már. Semmi újdonság. Lefordították a liberalizáció szót románra és az nem más, mint a lopás.
balbako_
2021. február 16. 08:43
Majd megtudják hogyan működik az EU-féle energiapénz szivattyú. Mi már tudjuk -nagyon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!