Von der Leyen: Aggódom a magyar törvény miatt

2021. június 17. 07:26

Egy olyan Európában hiszek, amely nem rejti el a sokféleséget a gyermekeink elől – írja Twitteren az Európai Bizottság elnöke.

2021. június 17. 07:26
null

Ahogy korábban megírtuk, az Európai Bizottság tüzetesen meg fogja vizsgálni a magyar törvényhozás által kedden elfogadott pedofilellenes törvényt – jelentette ki Christian Wigand, az Európai Bizottság illetékes szóvivője a jogszabállyal kapcsolatos újságírói megkeresésekre válaszolva a testület szerdai sajtótájékoztatójan. A törvény kapcsán az keltette a legnagyobb visszhangot, hogy azt kiegészítették az LMBTI-propaganda tiltására vonatkozó kitételekkel.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke így reagált a törvénycsomagra Twitteren:

„Nagyon aggódom az új magyarországi törvény miatt.

Vizsgáljuk, hogy sérti-e a releváns uniós jogi szabályozást.

Egy olyan Európában hiszek, ami értéknek tekinti a sokféleséget, nem olyanban, amelyik elrejti ezt a gyermekeink elől.

Senkit sem szabadna diszkriminálni a nemi irányultsága alapján.”

Nyitókép: MTI/EPA/AP pool

Összesen 329 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2021. július 01. 15:57
Mi csak azért aggódunk, hogy a brüsszelita homokos pedofilok megfúrják.
Akitlosz
2021. június 17. 20:48
"Egy olyan Európában hiszek, amely nem rejti el a sokféleséget a gyermekeink elől – írja Twitteren az Európai Bizottság elnöke." Cukrosnéni. Nem gondoltam volna róla, hogy pedofil. S nem is az a legnagyobb tragédiai, hanem az, hogy kötelező akarja tenni "Európában". A saját gyerekeit se sokféleségezze, másokét meg végképpen nem! Nem megengedhető, hogy az iskolákban, óvodákban, - amelyekbe ugye kötelező járniuk a gyerekeknek - a buzeránspropagandát terjesszék államilag!
harpec
2021. június 17. 20:03
Onnan lehet tudni, hogy egyedül a politikai haszonszerzés a cél, hogy eleve azt feltételezi, hogy bárki (a kormány is, de főleg az azt támogató emberek gonosz homofóbok, és csak a rosszindulat, diszkrimináció vezérli őket amikor embertársaikat megítélik. És az micsoda gonoszság ezt feltételezni az emberekről? Hogy nincs szemernyi elfogadás és jóindulat sem bennük? Hogy a gyűlölet vezéri őket és nem a gyermekek védelme?
Szerintem
2021. június 17. 18:24
Hamar lesz agg, aki sokat aggódik. Pláne ha baromságokon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!