Az észak-koreai média szerint „könnyekre fakadt” a nép Kim Dzsongun fogyását látva

2021. június 28. 14:29

Észak-Korea népe Kim Dzsongun elvesztett kilóit siratja, könnyekre fakadt lefogyott vezetője láttán – adta hírül az észak-koreai állami média.

2021. június 28. 14:29
null

„Népünk szíve megsajdult, amikor megláttuk lesoványodva. Mindenki azt mondja, hogy könnyek tolultak a szemébe” – szólaltatott meg az ottani köztévé egy szalmakalapos férfit. A kommunista ország 37 éves diktátora valóban fogyott, ám messze nem kórosan soványra. Korábban csaknem másfél mázsát nyomott – 140 kilogramm volt a súlya –, és abból adott le a közelmúltban legfeljebb húsz kilót. Mivel 170 centiméter magas, testtömegindexe jelenleg is bőven az optimális felett van. 

Fotó: YouTube
Fotó: YouTube

Egyes dél-koreai elemzők szerint Kim Dzsongun egészségi állapotának javítása végett fogyókúrás étrendidőszakon van túl, mások viszont úgy vélik, betegség állhat a súlyvesztés mögött. Kim sokat iszik szeszes italokat, dohányzik és családjában előfordultak szívproblémák. Mind nagyapja – Észak-Korea diktátor-dinasztiájának megalapítója, Kim Irszen –, mind apja szívbajban haltak meg.

A diktátor fizikai vagy egészségi állapotának taglalása szigorúan tabutéma a kommunista országban, ezért is keltett feltűnést a nemzetközi sajtóban is, hogy a phenjani állami televízió ennek a kérdésnek szentelte műsorideje egy részét.

(MTI)

Nyitókép: KNS / KCNA / AFP

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2021. június 29. 10:40
Az a baj, hogy még nem fogyott el.
tartarossz.blog
2021. június 29. 00:16
Azt észre kell venni, hogy a mi igen tisztelt vezetőink egylétalán nem hajlandóak a fogyásra, Tállai Andrásnak is ,de a Fidkány frakciónak is egyre nagyobb hájasodása figyelhető meg, tisztelet a kivételnek Mészáros Lőrincnek, aki megemberelte magát, biztos hogy az önreflexióból származó komoly és releváns önkritika és nem kizárólag Várkonyi Andrea miatt történt, ahogy Kim Dzsong-un is szvsz hasonló okokból fogyott, a jó vezetőnek egyfajta középutat kell mutatnia, így sem a szigorúan egyfelől az egyszerűbb élet és aszkézis túlzott szigorúságának képmutatása ne mszabad jellemezze, sem pedig valamiféle hamis materiális gyarapodás, a szocialista rendszerek legnagyobb vezetőit, pl Kádár Jánost ez a középút jellegű magasabbrendű szellemi visszafogottság jellemezte szemben az imperialista államok aránytalan és szélsőséges életformákat felmutató társadalmi rendszereivel!
yes_we_can
2021. június 28. 23:10
O.V. ezért nem is próbálkozik.
Tapeino
2021. június 28. 22:02
Csak így tovább, előre a lenini úton!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!