Morawiecki: Lengyelország az Európai Unió része és az is marad

2021. október 19. 11:42

A lengyel miniszterelnök szerint a kormány és a parlamenti többség Európa-barát, nem engedhető meg szerinte azonban, hogy az uniós intézmények ráerőltessék döntéseiket másokra jogi alap nélkül.

2021. október 19. 11:42
null

Lengyelország az Európai Unió része és az is marad, a lengyel kormány és a parlamenti többség Európa-barát, nem engedhető meg azonban, hogy az uniós intézmények ráerőltessék döntéseiket másokra jogi alap nélkül, ahogy az sem, hogy egyes tagállamokkal szemben pénzügyi zsarolást alkalmazzanak – jelentette ki a lengyel miniszterelnök Strasbourgban kedden.

Mateusz Morawiecki az Európai Parlament plenáris ülésén – a lengyel alkotmánybíróság legutóbbi döntéséről Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke részvételével tartott vitán – hangsúlyozta,

aggodalmat kelt az unió irányultsága és az, hogy felosztják Európát jobbakra és rosszabbakra, erősebb és gyengébb országokra.

A játékszabályoknak mindenki számára egyformának kell lenniük, betartásuk mindenki számára kötelező, beleértve az uniós intézményeket is. Erről szól a jogállmaiság – emelte ki a lengyel miniszterelnök.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2021. október 19. 16:19
Lengyel barátainkkal meg kell értetni az EU n.kívül is van élet ( by V.O)
satman11
2021. október 19. 13:01
A maradék hajamat téptem a szinkrontolmácsok csapnivaló teljesítményén. Hosszú másodpercekig nem fordítottak, a politikai nyelv ismerete fizikai fájdalommal járt, összefüggéstelen mondat töredékekből kellett volna összerakni Morawiecki beszédét, nekem alig sikerült. Néhány ilyenből volt csak érzékelhető a mondanivaló brutális kritikai hangvétele. Az már csak a szólásszabadságuk intő példája lehetne, ahogy az elnök kétszer(!) is rászólt a lengyel elnökre, hogy fogja rövidebbre, miközben Morawiecki jelezte, hogy az adminisztráció 30-32 percet adott neki erre még az ülés előtt. Az elnök simán letagadta, hogy ilyen előfordult volna....
llnnhegyi
2021. október 19. 12:32
Hajrá lengyel barátaink! Veletek vagyunk! Helyén a szívetek,eszetek!
Magyarok Pásztora
2021. október 19. 12:17
Nem szabad engedni a komcsi-femcsi-libsi patkányoknak mert elpusztítanak bennünket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!