Elemző: Biden fordulata után, egyre több brüsszeli vezető is zöld mozgalmárból bányalobbistává válik

2022. augusztus 18. 13:07

Hortay Olivér szerint a nyersanyagkiteremlés évek óta mostohagyerek az európai politikában.

2022. augusztus 18. 13:07
null

Az Európai Bizottság környezetvédelmi okokra hivatkozva évtizedek óta akadályozza az európai nyersanyagkitermelést, most azonban feloldanák a korábbi szigorú szabályaikat – mondja Hortay Olivér legújabb videójában.

Brüsszel saját kutatóintézezének új jelentése alapján, valamennyi nagyrégió közül az EU-ban ruháznak be legkevesebbet a bányászati tevékenységbe, ezért a közösség potenciális erőforrásai nincsenek feltárva, a tartalékokra vonatkozó adatok pedig hiányosak. 

Hortay példának a portugál Barroso bányát hozta fel, amely régóta nem kapja meg az engedélyeket, és a jelen állás szerint is legkorábban 2026-ban kezdheti meg működését. Ez a bánya egyébként az EU legnagyobb lítium-előállítási potenciáljával kecsegtet.

Nyitókép: MTI / Czeglédi Zsolt 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kortárs
2022. augusztus 19. 18:20
Balfasz karácsonygergelyek mindenütt, csak a jóemberkedés mások nyomorán. Libsikomcsik még mindig leépülést hoztak.
Reszelő Aladár
2022. augusztus 19. 08:53
Semmi meglepő nincs ebben a dologban, dolgoznak a régi gyarmattartó reflexek. Régen is elhitték, hogy a gyarmatokról majd mindig olcsó nyersanyag, később félkész termék, még később kész termék áramlik majd be, nekik csak szétosztani kell és a profitot felnyalni. Mostanra meg kiderült, olyanoknak adták a hatalmat, akik tényleg azt hiszik, hogy a konnektorból jön az áram és a radiátorból a meleg. Viszont az ilyen tévedések felismerése általában évtizedes hátrányt jelent az adott versenyszámban.
Apa1964
2022. augusztus 18. 20:56
Ez folyik a csapból is. Az Usa keveri a szart. De ezt "mindenki" látja! Aki nem, az nem akarja vagy jól meg van fizetve érte, hogy ne lássa! Mi van európában!? Felfoghatatlan az egész! De Magyarországon az én Hazámban is sok ilyen gazember létezik aki saját országa ellen dolgozik-kampányol?! Nem vagyok agresszív.....de üssük már agyon őket!
zakar zoltán béla
2022. augusztus 18. 15:20
Ha a szar kupacosóDiK, akkor jobban lapátolható?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!