Hoppá: úgy tűnt, a románok zöld utat kaptak Schengenhez, de akkor jött az osztrák belügyminiszter

2022. november 18. 18:08

Gerhard Karner kijelentette: országa nem járul hozzá a schengeni övezet bővítéséhez. 

2022. november 18. 18:08
null

Nem várt pofont kapott Románia, épp két nappal azután, hogy az Európai Bizottság számba vette a schengeni szabályok alkalmazása terén elért eredményeket, és megállapította, hogy az ország Bulgáriával és Horvátországgal együtt készen áll arra, hogy teljes jogú tagjává váljon a szabad uniós mozgást biztosító övezetnek – vezeti fel péntek esti hírét a Főtér.ro.

A hidegzuhany Ausztriától érkezett, melynek belügyminisztere, Gerhard Karner kijelentette: országa nem járul hozzá a schengeni övezet bővítéséhez. Karner szerint ugyanis a rendszer nem működik megfelelőképpen, s az uniós helyzet egyértelműen azt mutatja, a külső határok védelme megbukott – tudósít a Der Standard.

Ausztriában csak az idén több mint 90 ezer illegális migránst fogtak el, közülük 75 ezret egyetlen uniós országban sem regisztráltak a rendszerbe. Mint tudjuk, korábban csak Hollandia ellenezte Románia schengeni csatlakozását, de így most Románia még távolabb került az övezettől. Az unió bel- és igazságügyi miniszterei december 8-án hoznak döntést arról, hogy a szabad uniós mozgást biztosító övezetet bővítik-e Románia, Bulgária és Horvátország csatlakozásával.

Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. november 22. 12:44
Lassan meg kellene tudni magyarázni, hogy hogy a francba kerülnek a migrik a balkánra. Bulgária EU tag, Görögország EU +Schengen tag. Ha a migrik nem kerülik meg csónakkal Görögországot, akkor ha tengeren is jönnek, kb biztosan egy EU tagállamban érnek partot. Nyilván amíg ott kompatibilisek a kormányok, addig csinálnak amit akarnak.
eredmeny
2022. november 19. 17:12
A sogoroknak ezúttal akkor igaza van. Még van hova fejlődniük a románoknak. Az EU tagság is korai volt.
Vikijo
2022. november 19. 08:59
De akkor mi a javaslatuk? Egy hatalmas zárt gyűjtőtábort Líbiában ahová minden eddigi és leendő migrást összegyűjtenének és a táborparancsnok Verhofstadt lenne? Ezzel egyidőben az uniónak döntenie kellene arról hogy egyetlen további migránst sem fogad be semilyen indokkal.
lendvaiildiko
2022. november 19. 08:25
A trianoni döntés orvoslása a Kárpát-medencei gazdasági egység megteremtése a felszabdalt gazdaságok helyén. Sajnos az osztrákok, egy két színű, minden hájjal megkent népesség, most is belerondít e törekvésbe, mint több évszázada folyamatosan. Minden okom meglenne, a románokat nem szeretni, de. Romániában, Bulgáriában is emberek, Romániában Erdélyben milliós nagyságrendben magyarok. Akkor most mit örömködünk a labancok mesterkedésein. Ők így megosztva, e népeket egymás ellen hergelve több profitot nyernek majd. De minek? Már most is több a muszlim gyermek a nagyvárosokban, mint keresztény... Hol lesz majd Germanisztán, az Osztrák Kalifátus 20-30 év után?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!