Támadás ért egy orosz konzulátust Finnországban

2023. május 04. 12:59

Oroszország diplomáciai jegyzékben tiltakozott a támadások miatt.

2023. május 04. 12:59
null

Az Aland-szigeteken található orosz konzulátus épülete ellen vandál támadásokat követtek el, a helyi rendőrség vizsgálja az incidens körülményeit, az esetet sajnálatosnak tartjuk – áll a finn külügyminisztérium közleményében. Szerda este az orosz külügyminisztérium arról tájékoztatott, hogy április végén hanggránátot és egyéb eszközöket dobtak be a konzulátus területére, az épületben anyagi károk keletkeztek. A támadás közvetlen fenyegetést jelentett az orosz diplomáciai képviseleten dolgozókra nézve – hangsúlyozták a közleményben.

A helyi rendőrség azt közölte, hogy már azonosították az elkövetőket. Azt is pontosították, hogy a támadás során a konzulátus postaládája rongálódott meg, illetve az épület egy ablakát betörték egy sörösüveggel.

Az Aland-szigetek Finnországhoz tartozó autonóm terület, 6500 szigetből álló szigetcsoport, amely a Botteni-öbölben helyezkedik el Finnország és Svédország között. A szigetcsoport demilitarizált övezet a krími háború vége, 1856 óta, és az orosz konzuli jelenlét az autonóm szigeteken vita tárgyát képezi Finnországban azóta, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát – írja a Reuters.

(MTI)

Nyitókép: Kirill Kudryavstev / AFP . Illusztráció.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. május 07. 01:55
"Teljesen normális!"
fabulon
2023. május 04. 14:33
Nem baj, majd idejönnek Magyarországra az orosz kémek, itt biztonságban vannak. Az orosz nagykövetség környékén se lehet már tőlük parkolni, annyian vannak.
Armageddon
2023. május 04. 14:28
Valami Gleiwitzi rádióadó felrémlett. Amolyan önmegtámadás v hasonló volt asszem. Nálunk csak forródrótot üzemeltet az orosz követség. A megnövekedett orosz ellenes (ál, mű zaklatások) miatt:))
Burdisgarage
2023. május 04. 13:47
Nálad mondjuk tényleg bátrabbak, de a Palesztínokért vagy Szírekért már nem ekkora hősök, igaz azok leigáziónak követségét védik is valami okból kifolyólag.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!