Az ifjú szociáldemokraták szerint a német rendőrség jelent veszélyt a demokráciára

2023. augusztus 01. 21:19

A baloldali szervezet szerint a rendőrök megérdemlik bántalmazást.

2023. augusztus 01. 21:19

Nap mint nap a szövetségi és állami kormányok több tízezer rendőrtisztje teszi kockára az életét a biztonságunkért és a demokráciánkért. A tiszteletünket érdemlik, nem pedig sértegetéseket” – tette közzé Nancy Faeser belügyminiszter a közösség oldalán. Azonban a párt ifjúsági szervezete élesen szembement a magas rangú politikus kijelentésével – számolt be róla a Remix News

A legnagyobb kormánypárt, az SPD ifjúsági szervezete szerint a rendőrök megérdemlik, hogy erőszakos cselekményeket követnek el ellenük, mivel veszélyt jelentenek az ország biztonságára. 

Az ifjúsági szervezet szerint a rendőrök szélsőséges jobboldali internetes csoportok tagjai. „Ők fenyegetést jelentenek a biztonságunkra és a demokráciánkra. Bántalmazást érdemelnek, nem tiszteletet” – írta a szervezet. 

Ezt is ajánljuk a témában

A vitát kirobbantó mondatot Faeser eredetileg Stephan Anpalagan újságírónak szánta,

aki szerint a szövetségi rendőrség a Gestapo utódszervezete. 

Anpalagan kijelentését Heiko Teggatz, a szövetségi rendőrszakszervezet vezetője a közszolgálati műsorszolgáltatás szégyenének nevezte, valamint választ követelt a szövetségi kormánytól a kijelentéssel kapcsolatban.

Az SPD ifjúsági szervezetének posztját elítélte Manuel Ostermann, a német szövetségi rendőrszakszervezet elnökhelyettese, aki szerint a párt egyre inkább a politikai szélsőségek felé sodródik.

***

Nyitókép: Paul Zinken / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2023. augusztus 02. 15:47
Az "Német Alkotmányvédelmi Hivatal vezetőjének" "STATÁRIÁLIS LEVÁLTÁSA" után most akkor a Német Belügyminiszteren van a sor?... NOS ÉS UTÁNNA OLYAN "TISZTOGATÁSÉ" MIT A "HOSSZÚ KÉSEK ÉJSZAKÁJÁN" történt?... "Mert a divat az nem halad... sőt inkább vissza változik"...
KBA98
2023. augusztus 02. 12:51
Németország minden büntetést megérdemel!
MZperXXL
2023. augusztus 02. 10:12
"Az ifjúsági szervezet szerint a rendőrök szélőséges jobboldali internetes csoportok tagjai. „Ők fenyegetést jelentenek a biztonságunkra és a demokráciánkra."" Az ilyeneknek le kellene mondaniuk a rendőri védelemről, és ezt hirdető pólót kellene viselniük. Hadd tapasztalják meg, milyen, amikor a rendőrség nem jelent "veszélyt" rájuk.
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. augusztus 02. 07:21
Saria rendőrség rendet tesz! 2030-kiszülték az utolsó belgát. 2050-ra a magyart. 2100-ra eltűnnek a ma még szórvanyosan meglévő őseurópaiak. Vége lesz az újkornak, kezdődik a muszlim időszámítás. Élvezzétek a maradék időtöket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!