Olaf Scholz szerint a pokol bukott angyalai azok, akik kritizálják a fegyverszállításokat Ukrajnának

2023. augusztus 22. 14:29

Megint kifütyülték a német kancellárt egy pártrendezvényen.

2023. augusztus 22. 14:29

Olaf Scholz német kancellár azzal vádolta a Németország által Ukrajnának nyújtott katonai segélyeket bírálókat, hogy Oroszország kezére játszanak. A megjegyzéseket arra reagálva tette, hogy péntek este a müncheni ikonikus Marienplatz téren tartott kampánybeszéde során a tömeg kifütyülte – írta az Express.at

A tömeg többek között „háborús uszító”, „vesztes” és „hazug” jelzőkkel illette Scholzot.

A kancellár erre úgy válaszolt, hogy a „jobboldali populisták” „borús jövőt” jelentenek Németország számára. Scholz szerint azok, akik a német fegyverszállítások leállítását követelik Ukrajnának, nem „békegalambok”, hanem „bukott angyalok a pokolból”, mert végül egy „háborús uszítónak adnak igazat” – ezzel nyilvánvalóan Vlagyimir Putyin orosz elnökre utalt.  A kancellár kiállt azon döntése mellett, miszerint fegyvereket szállítanak Kijevnek, hozzátette, a döntést alaposan megfontolták.

Ezt is ajánljuk a témában

Nem ez az első eset, amikor a kancellárt kifütyülték, hasonló jelenetek játszódtak le a múlt heti frankfurti és neurupini rendezvényein, ahol a kritikusok az éghajlat-politikáját vették célba a kancellárnak. Júniusban pedig Falkensee városában rendezett „európai fesztiválon” fütyülték ki, amelyet saját SPD pártja szervezett. Akkor a résztvevők egy része „árulónak” és „háborús uszítónak” nevezte a kancellárt, miközben mielőbbi békét követeltek. 

A Bild szombaton közzétett új közvélemény-kutatásának eredményei szerint pedig a megkérdezettek 64 százaléka szeretné, ha a Scholz vezette szociáldemokraták, a Szabad Demokraták és a Zöldek alkotta „közlekedési lámpa” koalíciós kormányt. Mindössze 22 százalékuk fejezte ki elégedettségét azzal, ahogyan Németországot jelenleg kormányozzák, a megkérdezett németek 70 százaléka elégedetlen Scholz személyével.

***

Nyitókép: Frank Hoermann / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szekértábor
2023. augusztus 23. 09:40
"A Bild szombaton közzétett új közvélemény-kutatásának eredményei szerint pedig a megkérdezettek 64 százaléka szeretné, ha a Scholz vezette szociáldemokraták, a Szabad Demokraták és a Zöldek alkotta „közlekedési lámpa” koalíciós kormányt." LEVÁLTANÁK!
madárinfluencer
2023. augusztus 23. 08:55
A nagy nyugat-európai országok a balkáni háború idején azért ítélték el Magyarországot, mert néhány ezer kalasnyikovot szállított a horvátoknak. Most meg azért ítélik el mert nem szállít fegyvert az ukránoknak. Tetű banda, csak azt fogadják el, ha ész nélkül azt csináljuk, amit ők jónak tartanak.
Mahavira
2023. augusztus 23. 05:56
nem gondoltam volna hogy a Merkel muttit visszasírom, pláne hogy utólag már nagyra értékelem!
Martell 2
2023. augusztus 22. 23:02
Semmirekelő gazember ez a Scholz, ebben mondjuk nem lóg ki a fősodor politikusai közül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!