Törökország partjainál bukkant fel a világ legnagyobb hadihajója

2023. augusztus 28. 16:02

Az amerikai haditengerészet közleménye szerint a mostani látogatás célja az Amerikai Egyesült Államok és Törökország közötti partnerség erősítése.

2023. augusztus 28. 16:02
null

Antalyában, Törökország partjainál a világ egyik legújabb és egyben legnagyobb repülőgép-hordozója, az amerikai USS Gerald R. Ford. A dél-törökországi kikötő a negyedik állomása a jelenleg az európai vizeken bevetésen lévő repülőgép-hordozónak.

Az amerikai haditengerészet közleménye szerint a mostani látogatás célja az Amerikai Egyesült Államok és Törökország közötti partnerség erősítése. Az eseménysorozat első felvonásában a hadihajó a török haditengerészet erőivel tartott közös hadgyakorlatot, amelyen a török légierő F-16-os és KC-135-ös gépei is szerephez jutottak.

Az eseményről több kép és videó is felkerült az X-re, íme:

***

Az USS Gerald R. Fordot 2017-ben bocsátották vízre, ettől számítva a világ legnagyobb repülőgép-hordozója, mellette pedig egyben a világ legnagyobb hadihajója is. A több, mint 300 méter hosszú, hadihajó összesen több, mint 75 darab repülőgép befogadására képes, meghajtásáról két nukleáris reaktor gondoskodik, maximális sebessége 30 csomó (56 kilométer/óra), személyzete négy és fél ezer katonából áll.

Nyitókép: X

 

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2023. szeptember 04. 22:04
Teljes terhelésnél 100 000 tonna max vízkiszorításával tényleg nagyra nőtt.
Namond
2023. augusztus 30. 10:06
Hány sodródó ukrán akna kellhet, hogy oda kerüljön ahol a líbiai jólét, van a jenki tolvajoknak köszönhetően?
Osztap_Bender
2023. augusztus 29. 16:43
Az orosz Búvár Kundoknak készültséget rendeltek el. Már köszörülik híres lökhajtásos vízalatti fúróikat. A vén szaros pelenkás jenki kezdhet reszketni a csikorgás hallatán.
faramuci
2023. augusztus 29. 11:07
Szelíd erőszak.....csodás partner
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!