„A jó házasság titka, hogy egy kicsit legyen leszedálva a feleség” – botrányos kijelentést tett a brit belügyminiszter

2023. december 24. 09:12

James Cleverly már bocsánatot kért, de az ügy nagy port kavart a brit sajtóban. Mutatjuk a részleteket.

2023. december 24. 09:12

James Cleverly bocsánatot kért, amiért egy Downing Street-i fogadáson azzal tréfálkozott, hogy randidrogot tett felesége italába – írta meg a The Guardian, rámutatva, hogy ha a brit belügyminiszter kijelentése önmagában nem lenne elég, a tárcavezetőnek sikerült mindezt néhány órával azután meglépnie, hogy a Belügyminisztérium bejelentette: keményen fellépnek a randridrogos támadásokkal szemben.

„A hosszú házasság titka”

Mint a lap tájékoztat: Cleverly a Sunday Mirror szerint a fogadáson azzal viccelődött, hogy „egy kis Rohypnol minden este az italába [...] nem is annyira illegális, ha csak egy kicsi” adagról van szó, valamint sajtóhírek szerint arról is nevetve nyilatkozott, hogy

a hosszú házasság titka, hogy házastársa „egy kicsit mindig kába, így soha nem tudhatja, hogy lézeznek nála jobb férfiak is”.

A tárcavezető ironikus poénnak szánta, amit mondott, de bocsánatot kér

A The Guardian szerint a Downing Street-i fogadásokon folytatott beszélgetéseket általában „nem rögzítik”, de a Sunday Mirror úgy döntött, hogy megszegi ezt az egyezményt Cleverly pozíciója és a téma okán.

A belügyminiszter szóvivője a témában később az nyilatkozta: „amit a belügyminiszter a privát beszélgetésen megfogalmazott a randidrogokról, azt nyilvánvalóan egy ironikus viccnek szánta, amiért elnézést kér” – tájékoztat a brit lap.

***

Nyitóképen: James Cleverly brit belügyminiszter. Fotó: Rasid Necati Aslim / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ehetős Odó
2023. december 24. 13:44
Az angol nőket elnézve inkább a férfiakat kellene leszedálni.
ekeke1
2023. december 24. 13:30
Székely az, akinek a sör nem ital, az asszony nem ember, a medve pedig nem játék. Megjegyzés: a nyelvben külön szerepel,van az ember még az asszony
lájkbajnok
2023. december 24. 13:03
Hogy is szól a kipcsak rigmus? A medve nem játék, az asszony nem ember?
Spiritmonger
2023. december 24. 12:55
Neki ez jön be. Nem kötelező, szóval felháborodni sem kötelező rajta. Vihar a biliben, halálkanyar a wc-deszkán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!