Figyelmeztetett a belga hadsereg főparancsnoka: Putyin további országokat is megtámadhat

2023. december 19. 23:02

A Politico keddi cikke szerint Michel Hofman úgy fogalmazott, hogy „Oroszország átállt a hadiiparra”.

2023. december 19. 23:02

Ukrajna után a Kreml következő célpontja Moldova és a balti országok lehetnek – figyelmeztetett Michel Hofman, a Belga Fegyveres Erők parancsnoka.

Hofman a Romániában állomásozó belga katonákat látogatta meg.

Szerinte Oroszország „már megmutatta, hogy megvan benne az akarat, hogy megtámadja egy szomszédját”.

Vlagyimir Putyin orosz elnök nyelvezete „mindig kétértelmű. Teljesen elképzelhető, hogy később más ötleteik is lesznek. Vagy délen Moldovában, vagy a balti államokban” – fogalmazott.

A Politico keddi cikke szerint Michel Hofman úgy fogalmazott, hogy „Oroszország átállt a hadiiparra”. Még ha Moszkva erői jelenleg meggyengültnek is tűnnek az Ukrajna ellen folyó háború miatt, ez a gyengeség „átmeneti” – árulta el. „Európának sürgősen fel kell készülnie, és világossá kell tennie, hogy meg tudja védeni magát, és hogy szükség esetén ellentámadásba is képes lendülni” – foglalta össze a véleményét Hofman.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MIKHAIL KLIMENTYEV / POOL / AFP

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2023. december 20. 10:49
Való igaz. a nato szétnéz a határai mentén, és mindenhol oroszokat lát. - " Ezek bekerítettek bennünket!"
B_kanya
2023. december 20. 07:54
De hát a fuckránok már háromszor is megölték az összes oroszt...
Antifleto
2023. december 20. 07:51
Hofman te kibaszott háborús uszító ne hazudozz!!! Nato országot nem támad meg Putyin mert nem hülye.
formaegy-2
2023. december 20. 07:40
Akkor ezek szerint a rohadt terrorista USA-nak a következő háborús helyszíne Moldova lesz... A rohadt amcsik szépen betanították a seggnyaló barmaikat, hogyan kell mondva csinált hazug ürüggyel háborút kirobbantani, fenntartani stb.stb. Gyilkos balgák! (belga a balga) Európára a terrorista USA a legnagyobb veszély, és ti rohadt seggnyaló kutyái! Addig amíg ezek a tetvek nem dugták ide a pofájukat, béke volt és nyugalom! Elmentek a kurva anyátokba rohadt gyilkos férgek! Büdös terrorista gyilkos amcsik húzzátok el a beleteket Európából!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!