Tusk: Az EU megtalálja a módját, hogyan segítse Ukrajnát Magyarország beleegyezésével vagy anélkül

2024. január 31. 10:55

Az Európai Tanács korábbi elnöke a magyar kormányfőt az „egyetlen nyíltan ukránellenes” vezetőnek nevezte az EU-ban.

2024. január 31. 10:55
Donald Tusk lengyel PO-s kormányfő

Donald Tusk lengyel kormányfő kedden az ukrajnai konfliktussal kapcsolatos kulcsfontosságú tárgyalások előtt kijelentette, hogy 

az EU megtalálja a módját, hogyan segítse Ukrajnát „Magyarország beleegyezésével vagy anélkül”

 – írta a Goniec.

Az Európai Tanács korábbi elnöke a magyar kormányfőt az „egyetlen nyíltan ukránellenes” vezetőnek nevezte az EU-ban. A lengyel miniszterelnök szlovák kollégájával is megbeszélést folytatott, ahol szóba került Fico azon kijelentése is, amely nemrég feldühítette Kijevet. Mint ismert, a szlovák kormányfő megkérdőjelezte Ukrajna szuverenitását, és felszólította Kijevet, hogy engedjen át néhány területet Moszkvának a békéért cserébe.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: MAXYM MARUSENKO / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

 

 

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. február 05. 17:50 Szerkesztve
A lényeg mindig az, hogy így vagy úgy szapulják a magyarokat, mert nem hagyják magukat gyarmatosítani. Ha Orbánnak kifogásai vannak, valamilyen uniós baromság miatt, akkor "Megbontja az egységet, szét akarja rombolni az uniót" Ha viszont beleegyezik valamibe, akkor "Meghátrál, bedobja a törülközöt stb." Azt is el tudom képzelni, hogy ha egyszer már semmi kritizálni valót nem találnának Orbánnal kapcsolatban, akkor Dániel feláll és a következöket mondja: "Valóban nem találtunk semmi konkrét kivetnivalót Orbán tevékenységében, de ne gondoljuk, hogy ezzel a magyar ügy lezárható. A magyar miniszterelnök büdöset kakál, emiatt természetesen meg kell vonnunk minden támogatást a magyaroktól." A háttérben óriási tapsvihar, von der Leyen, és a bizottság tagjai felállnak és ritmikusan tapsolnak. Cseh Kata az óriási örömmámorban magánkívüli állapotba kerülvén, a lelkesedés viharában letépi a melltartóját, de ez senkinek nem tünik fel. Szóval ez az unió, legalábbis ebbe az irányba "fejlödik"
Teréz Pitykéz
2024. január 31. 21:27
Akkor rajta, cselekedjetek, de Magyarország nélkül …
troppauer-humer
2024. január 31. 17:51
Könyörgöm, akasszuk fel! [ :-) ]
KBA98
2024. január 31. 17:23
Majd amikor eljön a fizetség ideje talpad alatt fütyül a szél!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!