Trump: Remélem, a gazdasági összeomlás a következő 12 hónapban történik majd meg

2024. január 09. 11:25

„Még mielőtt elkezdődne az újabb elnöki ciklusom” – tette hozzá a republikánus politikus.

2024. január 09. 11:25
TRUMP, Donald

Az Egyesült Államok korábbi elnöke, Donald Trump azt jósolta a CNN cikkében, hogy országa gazdasága mindenképpen összeomlik, így abban bízik, hogy ez a következő éven belül megtörténik – még mielőtt novemberben megnyerné a választásokat.

Remélem, a gazdasági összeomlás a következő 12 hónapban történik majd meg, még mielőtt elkezdődne az újabb elnöki ciklusom”

– mondta Trump a jobboldali Lindell TV-n sugárzott interjúban.

Az amerikai tőzsde Herbert Hoover volt elnök első hivatali évében omlott össze 1929-ben, ami a nagy gazdasági világválság kezdetét jelezte. Trump, aki rendszeresen támadja Joe Bident a gazdaságpolitikája miatt, az interjúban „rendkívül törékenynek” minősítette a a jelenlegi amerikai gazdaságot.

Janet Yellen pénzügyminiszter a CNN-nek adott pénteki interjújában megvédte a gazdaság helyzetét.

„Sok pesszimista vélemény látott napvilágot az amerikai gazdasággal kapcsolatban, amely végül indokolatlannak bizonyult. Egy évvel ezelőtt a legtöbb jóslat azt vetítette előre, hogy recesszióba fogunk esni. Nyilvánvalóan ez nem történt meg” – mondta Yellen.

Fotó: MTI/AP/Charlie Neibergall

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2024. január 11. 23:13
az europai elobb omlik ossze, mert az a gazdatest
robogo72
2024. január 10. 17:57
Nem fog összeomlani. A megakadályozására megvannak a forgatókönyvek, ld. pl. 2008. Az olaj iránti kereslet-csökkenés (petrodollár) miatt biztosan van fejvakarás, de nem kell aggódni.
lájkbajnok
2024. január 09. 16:11 Szerkesztve
Összeomláspárti, káoszpárti. Azt se bánja, ha összeomlik a hazája gazdasága, csak ő megússza, és győztesen jöjjön ki belőle. Undorító.
Tommaso
2024. január 09. 13:27
Emléxünk, Orbán 2002-es választási szlogenjére. "CSAK A FIDESZ". A magyar népet nem is emlitette. 2006.-ban azzal kampányolt, hogy hogy "ROSSZABBUL ÉLÜNK, MINT NÉGY ÉVE" Orbán ezt csak szerette volna, de nem volt igaz. Szerette volna, hogy a magyaroknak rosszul menjen, hátha profitálhat ebből. Mi ez, ha nem HAZAÁRULÁS???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!