A Honda lekörözheti a Teslát?

2021. április 02. 20:53

A Honda vezető szerepet tölt be az önvezető autók értékesítésében Japánban.

2021. április 02. 20:53
null

Az autógyártó bejelentette, hogy a Japánban értékesített Legend szedánok egy „Traffic Jam Pilot” funkcióval lesznek felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy az autók zsúfolt autópályákon haladhassanak. A tervek szerint csupán 100 darabot fognak gyártani a limitált kiadásból, így igazi kuriózumnak fog minősülni. 

Hitoshi Aoki, a Honda ezen projektjéért felelős munkatársa szerinte ez a jövő, hiszen így a hosszabb távú utazások is rendkívül kényelmesek lesznek és a sofőröknek nem kell a vezetés miatt idegeskedniük.

A Honda egyébként az elsők között kapta meg Japánban a 3. szintű önvezető minősítést, ami az olyan autonóm járműveket takarja, amelyeknél bizonyos funkciók önállóan is működnek, de a sofőr továbbra is át tudja venni az irányítást. Ehhez képest az 5. szint az, ahol az autó teljesen önvezető és egyáltalán nincs szüksége emberi erőforrásra a közlekedéshez – ezt sokan a járműgyártók végső állomásának tekintik. 

Az önvezető autók más vállalatoknál is rendre terítékre kerülnek. Elon Musk azt állította, hogy 2021 végére a Tesla piacra dob egy 5. szintű önvezető autót is, miközben még a 3. szintű Tesla sem működik teljesen megbízhatóan.

Ezzel szemben, úgy tűnik, hogy a régóta piacon lévő autógyártók, mint a Honda, nemcsak, hogy felveszik a versenyt a Teslával, de még le is körözik azt mind az akkumulátor üzemidejében, a dizájnban, a minőségben és a szervízelésben is. 

A cikk szerzője: Blősz Dalma

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2021. április 03. 15:45
Tesla egy kv nagy lufi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!