Az Ellenzéki Kerekasztal elé

2011. december 26. 14:12

Remélem, az EKA majdani szereplőiben lesz elég kitartás és bölcsesség, hogy megértsék: muszáj összefogni, mert Orbán magától aligha távozik.

2011. december 26. 14:12
Gréczy Zsolt
Gréczy Zsolt
Gréczy blog

Végül az ugyancsak a Székely Tamás által bejelentett Ellenzéki Kerekasztalról. Úgy legyen! Még akkor is, ha ma szinte áthidalhatatlan távolságok vannak személyek, politikai érdekek, világnézetek és egy-egy adott téma megítélésében is. A sukorói feljelentő ott fog ülni a sukorói feljelentett mellett. A piacgazdaság híve az államosítást nem elutasító mellett. Az is, aki szerint a zsidózás a véleménynyilvánítás szabadságának része, és majd vesse ki az illetőt a társadalom, meg az is, aki szerint az ilyen alakokat börtönbe kelll csukni. A volt szocialista pártelnök a jelenlegi mellett. Schiffer, Mesterházy, Gyurcsány. Árok, Kónya, Székely, meg akiket még meghívnak. Boldogító lenne, ha mindannyian felismernék: itt az idő, és van más választás: polgári Magyarország.

Remélem, az EKA majdani szereplőiben lesz elég kitartás és bölcsesség, hogy megértsék: muszáj összefogni, mert Orbán magától aligha távozik. Ha ez mégis megtörténne, ha Navracsics vagy Varga, netán bárki más váltja a bukó kormányfőt, az olyan, mintha Rákosi helyére Gerő ülne. Mind megszavazták a nemzetet anyagi, politikai és morális válságba sodró törvényeket, és Orbán menesztésével a demokraták számára vállalhatatlan jogszabályok, a bebetonozott pártkatonák itt maradnak. Így aztán nagykoalíció sincs. A hatalom majd igyekszik megosztani az ellenzéki tábort, bülbülszóval és izomból is. Erejük azonban fogytán: égjen be az agyakba az a képsor, ahogy a délután még cinikusan odamondó Kósa Lajos sunnyog az autójához, és meg sem mer fordulni a rá zúdúló szitkokra.

Az ellenzék felelőssége most óriási. Együtt megtehetik, hogy kimentik az árral sodródó, fuldokló magyarokat, vagy folytatódik a végvonaglás. A vetélytárs ott ül a másik ellenzéki pártban, de az ellenfél már talán valóban közös: az Orbán-rendszer, és annak minden eleme. A kerekasztal tagjainak tudniuk kell: a világ egyedül nem tudja leváltani ezt a rezsimet. Ahhoz az ő összefogásuk szükséges, a demokraták ezt várják tőlük. Egymás iránti nyitottság, tolerancia, bölcsesség, konstruktivitás vezesse az új rendszerváltókat hosszúnak ígérkező küzdelmükben.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2011. december 27. 08:03
Volt egy ilyen vicc az MSZP bécsi kávéháznyitásos szlogenjével kapcsolatban: A bécsi rendőrség letartóztatott egy MSZP-st aki kávéházat akart nyitni Bécsben a Mária Hilfer strasszén. -És miért tartoztatták le? -Megszólalt a riasztó.
Krupp Skya
2011. december 26. 22:38
"Ha ma Bajnai lenne a miniszterelnök, akkor lenne 13., 14. havi fizetés," És kész magyarnak ennyi elég a többit meg 1-12 hónapig szét osztanátok jutalomnak egymásközt.
tevevanegypupu
2011. december 26. 19:29
Nagyon csalodnek Orbanban ha magatol tavozna. Egyaltalan: ki akarja, hogy tavozzon es miert? Es ki lenne az alternativa Zsolti? Csak nem???? Na neeee..
Jason Bourne
2011. december 26. 18:46
mesterházy-gyurcsány-siffer, az "új rendszerváltók"- beszarás. mesterházy- se hús se hal önálló gondolatok nélkül, gyurcsány-rá tényleg kár egy szót is pazarolni siffer- ez meg ki? Mit szed ez a gréci? Semmit? Lehet az a baj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!