Békemenet: a média és a valóság tangója

2012. január 23. 09:44

A média színvonala az elmúlt években hanyatlásnak indult – a minőségen aluli, polgárpukkasztásra törekvő sajtóanyagok mindenhol ott vannak.

2012. január 23. 09:44
Junqueira
Kitekintő.hu

„Régóta lehet tudni, hogy a média nélkülözhetetlen eszköz a politikát formálók kezében a közvélemény befolyásolására, ugyanakkor néha jól esne az objektív, a tényeket a maguk valóságában közlő sajtótermék, amely eltekint a politikai érdekek szolgálatától. A január 21-én lezajlott »Békemenet Magyarországért« civil felvonulást követően érdeklődve átfutottam a nevesebb hazai és külföldi sajtóorgánumokat és megdöbbenve tapasztaltam, hogy ragadós a politikai sarkítás és torzítás. Kollégák, mi történt az objektivitással? (...)

A média színvonala az elmúlt években hanyatlásnak indult – a minőségen aluli, polgárpukkasztásra törekvő sajtóanyagok mindenhol ott vannak a színes-szagos szennylapokon keresztül egészen a híradókig, amelyek alapján manapság szinte csak bűntényekről és közéleti botrányokról lehet értesülni. Néhány kivételtől eltekintve magyar sajtót sem érdemes olvasni a butítás művészetét közvetítik. Legyünk igényesebbek, a szellemi stressz feloldásának vannak méltóbb módszerei is, mint megnézni a legújabb valóságshow-t, hírhajhász internetportál kétes valóságtartalmú vezető cikkét olvasgatni vagy pénzt adni az ezredik bulvárlapért a sarki újságosnál.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
felfújta a szél
2012. január 23. 11:08
Ideje volna már leszámolni a "szabad és független média" mítoszával. A média a hatalmi érdekek játékszere, a médiamunkás meg egy prosti, akinek orálisan-análisan vagy bármi egyéb módon ki kell elégíteni a megbízóját, legyen fiú vagy lány. Máskülönben kirúgják és mehet tüntetni, de akkor már ő is csak egy lesz a sokaságból
abcd
2012. január 23. 11:03
Az a ballib politika, amelyik idehaza hitelképtelenné vált és csak külföldi segítséggel tudja a felszín közelében tartani magát, elvakult ostobaságában azt sem veszi észre, hogy ők faragják Orbán Viktor szobrát. A külföldi média beszállt egy mókuskerékbe ( aminek az ajtaját Orbán nyitotta ki), amiből már nem olyan egyszerű kiszállni.
már foglalt
2012. január 23. 10:26
egyoldalú cikk arról,h a ballib lapok milyen elfogultak. de vajon mi van a jobboldallal(pl. a bm már hatóságoknak számít, vagy az mti ballibnek?)? így működik a média, nem kell feltalálni a spanyol viaszt, vagy ha már, tessék szépen jól körülnézni, mert mindegyik oldalnak meg van a saját jól elfogult kis-nagy médiuma... mindemellett elkönyvelni a sajtót a blikk szintjére nem túl szerencsés, mert vannak olyan oldalak(ld. mandiner, mno, mh, hvg, nol, stb.), ahol a kultúrát sem szokták hanyagolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!