A hetedik cikkely és a magyar demokraták

2013. április 16. 16:49

A hetedik cikkely alkalmazását nem ellenezni kell, hanem szorgalmazni.

2013. április 16. 16:49
Bauer Tamás
Galamus

„Az Orbán-kormány, a fideszes parlamenti többség hidegháborúban áll a demokratikus államok közösségével: az Európai Unióval és az Egyesült Államokkal. Ezt fejezi ki Orbán háborús retorikája, az orbáni pávatánc az IMF-fel és az Európai Unióval, Orbánnak, Szájernek és társaiknak az európai intézményekben folytatott vitái, ezekben a napokban pedig például az Európai Unió igazságügyi biztosa elleni Navracsics-féle propagandakampány. Az pedig, ahogy az állampolgárság ügyében a magyar állam azt szervezi, hogy a szlovákiai vagy ukrajnai magyarok tömegesen sértsék meg hazájuk törvényét, a szomszédokkal szemben jelent hidegháborút.

Ebben a hidegháborúban viszont újra el kell döntenie mindenkinek, hogy melyik oldalon áll: az antifasiszta koalíció utódainak oldalán, akik az Egyesült Nemzetek értékrendjét követik, vagy annak a magyar kormánynak és híveinek oldalán, akik utcaátnevezésekkel, szobrokkal, emléktörvényekkel és más gesztusokkal jelzi, hogy utólag a tengelyhatalmak oldalán látják a helyüket, s az akkori Magyarország szociális és politikai viszonyait igyekeznek a huszonegyedik század feltételeihez igazítva visszahozni. Aki nem vállal politikai szerepet, az távol tarthatja magát ettől a dilemmától, de aki vállal, az aligha maradhat semleges. Aki azt akarja, hogy Magyarország felszabadulhasson a ma épülő önkényuralom alól, az nem ellenezheti az Orbán-kormánnyal szemben hozott politikai szankciókat, és azt sem kívánhatja, hogy az európai demokráciák eurómilliárdokkal támogassák egy önkényuralmi rendszer építését egy névleg még uniós tagországban. A hetedik cikkely alkalmazását nem elleneznie kell, hanem szorgalmaznia.

Attól nem kell tartania, hogy Orbánék majd lehazaárulózzák: így is, úgy is megteszik. Kivégezni, mint Szenes Hannát, lelőni, mint Steinmetz Miklóst nem fogják. Legfeljebb verbálisan »ölik meg«, ahogy Orbán mondta politikai ellenfeleiről egy amerikai diplomatának.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 244 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2013. április 17. 09:32
Tulajdonképpen szuper, h. ilyen minden szempontból eszement írásokat a mandinerben "megbeszélhetünk". Lecke ez, mindazoknak, akiknek valaha is illúzióik voltak az ellenoldali "közgazdászok" szakértelméről, köz iránti elkötelezettségéről. Ez az írás oly leplezetlenül szól pénzről és hatalomról, legalábbis számomra, h. csak az döbbent meg, miből gondolja Bauer, h. ezek a nézetek, célok nyilvánosan hangoztathatók a magyarországi kiközösítés veszélye nélkül. Lehet, h. ez számára nem szempont? A választásig, mely egy év múlva nemcsak az ellenoldal, de Magyarország számára is sorsdöntő lesz, még nagyon sok az idő, az eredmény megjósolhatatlan. Ez a remek kapcsolatokkal, médiaháttérrel rendelkező réteg, mint sarokbaszorított patkány fog küzdeni kivételes, privilegizált helyzetének teljes visszaszerzéséért, az, h. az ő kivételezett helyzetük a köz számára a teljes kisemmizéssel jár, a kormányaik mellett megtanulhattuk. Reménykedjünk, h. sokan megtanulták és nem felejtik el.
nyugalmazott tanár
2013. április 17. 07:23
"Orbán háborús retorikája," Ekkora szamárságot! Mire képes a zsigeri gyűlölet?
kaszinó
2013. április 17. 07:22
Bauer! Te mocskos hazaáruló p....ny! Amikor látlak a Tv-ben, mindig azon gondolkozom el, hogy miért hívnak be téged beszélgetésre. Egy niemand vagy, az ország nemzeti oldalát csak gyalázni tudod és amikor nem ezt teszed, akkor teljesen összefüggéstelenül, logikátlanul beszélsz, a mondandód mögött semmi építő jellegű tartalom nincsen! Politikai hulla leszel nemsokára kis barátom, mész a ganajra az szdsz-es fajtársaid mellé.
Alarik
2013. április 17. 00:52
Te már így fogsz elpusztulni Bauer, ennyire mocskosan. De addig is rohadsz folyamatosan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!