Tokaji Bányavidék?

2013. április 27. 08:13

Nagyon örülnék, hogyha a tisztelt média számára nem csak az ilyen bulvár-gyanús hírek jelentenének alkalmat arra, hogy a borvidékünkről hírt adjanak.

2013. április 27. 08:13
Béres Melinda
Béres Melinda blogja

„Módosítanák???? Mégis kik?

A cikk egyébként valóban tükrözi az elmúlt pár hónapban zajló folyamatot. Az említett környezetvédelmi szakértők valójában azért jártak a borvidéken, hogy objektív tanulmány készüljön a tokaji borvidéken zajló bányászati tevékenységről és ennek hatásairól. Minden felet meghallhattak, a borász közösség is elmondhatta a véleményét. A bányászok megemlítették a bányavidék elnevezést, erről is hallottunk.

De hogy ma erről zengjen a média?? Mert azt gondolom, óriási ebben a média felelőssége. kérdezem tisztelettel, minek hoznak le olyan hírt, amiben nincsen alany, ami általánosságban fogalmaz és ami roppantul félreérthető, félrevezető…? A Tokaji BORVIDÉKEN, a borászok körében mindenesetre mindez óriási felháborodást okoz. És szeretném minden jóérzésű ember figyelmét felhívni arra, hogy mi NEM szeretnénk a borvidék nevét módosítani. Nem azért dolgoztak itt az őseink, és nem azért dolgozunk mi, és nem azért lett ez a vidék Világörökség, mert bányák vannak benne!

És nagyon örülnék, hogyha a tisztelt média számára nem csak az ilyen bulvár-gyanús hírek jelentenének alkalmat arra, hogy a Borvidékünkről hírt adjanak, hanem mindazok a dolgok is, amelyek értéket jelentenek. Kiváló boraink, gyönyörű tájaink és azok az emberek, akik azért küzdenek, hogy előre vigyék, szebbé-jobbá tegyék a világot!

Tudom, ez nem hír. Sokaknak viszont ez az élete.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
perszekutor
2013. április 30. 02:36
==(Szegény őreg Béres Józsi bácsi, - a Béres csepp feltalálója - forogna a sírjában, ha tudná mit tettek az életművével)== Na, azért ne vigyük túlzásba egy simlis csaló szélhámos vízcseppekből történő meggazdagodását! Egyébként k. Melinda! Mi van a tokaji fuxlitokkal? Írj már a fukszliról is!
hunmohikan
2013. április 28. 19:07
Béres József, mint szélhámos? Mit magyar alkotott, bátran lehet gyalázni? Tokaj meg hatalmas kincsünk, a bora miatt, úgyhogy a borvidéken szerintem mindent ennek kell alárendelni, szalmaégetésű erőműtől a bányákig. uff!
HattoryHanzo
2013. április 28. 19:05
Béres József unokája.
Secnir
2013. április 27. 13:05
amúgy, ha már "Tokaji Borvidék" elnevezésről "Tokaji Történelmi Bor- és Bányavidék" lesz, akkor gratulálok OGY-nek, hogy a bányáit sikerült 'történelmi' jelzővel levédetni, mert így majd tudja drágábban adni a dolomitot (történelmi bányavidékről származó dolomit, ugyebár....). mindamellett a táj megnevezésbe én nem raknám bele a bányavidék szót, mert akkor ennyi erővel lehetne nyolcker "József-, Rezes- és Környéke", felcsút "Or-bánság és Co.", debrecen meg "Húsz Százalék és Környéke".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!