Német bankár lenácizta az uniót

2013. július 13. 16:13

A németek az EU-t a „nácikhoz” hasonlították, és lehitlerezték Barrosóékat? Hát nem szörnyű, nem elfogadhatatlan? Hol a kórus most?

2013. július 13. 16:13
Ordosz Műhely
Alfahír

„A bajor bankszövetség feje az Európai Bizottság azon tervét, hogy saját magához ragadja a döntés jogát kimondani, melyik bankot viszik csődbe, Stephan Götzl a nácik hatalommegragadását lehetővé tévő törvényekhez hasonlította.  Ezt azután mondta, hogy kedden Michel Barnier, az EU belső piacáért felelős francia biztosa ezt az uniós tervet bejelentette. Götzl hozzátette: »Németországban nekünk rossz tapasztalataink vannak az ilyen törvényekkel«. Ezzel az 1933-as német alkotmánymódosításra utalt, amely teljhatalmat adott a nemzeti szocialistáknak, hogy a parlament jóváhagyása nélkül hozzanak törvényeket.

Hol a magyar, de hol a német tiltakozás? A németek az EU-t a »nácikhoz« hasonlították, és lehitlerezték Barrosóékat? Hát nem szörnyű, nem elfogadhatatlan? Hol a kórus most? Az egészben az a legnagyobb baj, hogy kezdjük már nagyon unni, ami a retorikai szinten napi több alkalommal a »diszkrimináció« ellen fellépő  Európai Unióban történik a kis országok valódi diszkriminációja terén.

Tényleg nagyon elegünk van már.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2013. július 14. 08:40
Ciprus óta nemigen lehet demokráciáról meg vagyonbiztonságról beszélni. Amikor a kisbetétesek is csak 100 eurónként juthattak a pénzükhöz, olyan szintű beavatkozás volt, amit nem nagyon szeretnék megélni. Akkor kussoltak a bankár urak is, csak szépen végrehajtottak.
IgazságosIzomViktor.
2013. július 13. 23:31
Német bankár lenácizta az úniót,meg Hlusztvisihák Teréz háztartásbeli is lenácizta.Más bankárok meg nem nácizták le.A fidesszolgálati média híradóiban is csak azokat mutatják be,akik dícsérik Orbán kormányzását(kevesen vannak),akik nem,azok véleményét csak nagy néha egy egy utalással beböffentik.
Next adósság
2013. július 13. 18:27
Az EU túlfeszitette a joghúrt! Prutty!
foxi
2013. július 13. 17:58
http://www.spiegel.de/wirtschaft/bankenfunktionaer-stephan-goetzl-verteidigt-nazi-vergleich-a-910813.html "SPIEGEL ONLINE: Sie haben den Plan der EU-Kommission mit dem Ermächtigungsgesetz verglichen, mit dem Hitler 1933 seine Macht zementierte. Rückblickend betrachtet: War der Vergleich eine gute Idee? Götzl: Ich habe das bewusst so gesagt. Wir stehen an einem entscheidenden Punkt: Wir müssen ganz genau hinschauen, ob und wie unsere Demokratie und Rechtsstaatlichkeit in Europa verändert wird. Wir müssen bereit sein, aus der Geschichte zu lernen und uns zu wehren, wenn Demokratie und Rechtsstaat gefährdet wird. " szabad fordítás: Götzl: Én azt tudatosan mondtam.Mi egy döntő pontnál tartunk: mi pontosan kell lássuk, hogy változtatják meg Európában a demokráciát és jogállamiságot.Készen kell legyünk tanulni a történelemböl és védekezni amint a demokrácia és jogállamiság veszélyben van. ************** SPIEGEL ONLINE: Was regt Sie an den EU-Plänen eigentlich so auf? Götzl: Es kann nicht sein, dass die EU-Kommission ihre Kompetenzen ohne Vertragsgrundlage deutlich ausweiten will. Mit diesen Plänen steht sie außerhalb dessen, was nach den bestehenden EU-Verträgen zulässig ist. fordítás: Nem lehet, hogy az EU-bizottság a kompetenciáját erősen kiszélesíteni akarja. Ezekkel a tervekkel az EU Szerződések által engedélyezett megbízását tullépi. ************* Na ! Másnak is a tyúkszemére tapostak ? Szobafestők, könyvkereskedők, szadisták és pedofilok. Jogi végzettség nélküli "igazságügyi szakértő ",stb. stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!