Újabb csesztető cikk külföldről

2014. március 02. 10:11

A magyar verzió hamarabb megvolt, mint az angol.

2014. március 02. 10:11
Hetty King
Spiler.info

„A magyarországi ellenzék még akkor sem nyerhet a 2014-es választáson, ha több szavazatot kap, mint a Fidesz. Ilyen és hasonló baromságokban tocsog Kim Lane Scheppele amerikai alkotmányjogász (sic) legutóbbi írása, amely tekintélyesnek hazudott Paul Krugman-féle blogon jelent meg. Ez eddig megfelel az eddigi szokásos ügymenetnek. Az már azonban nem, hogy a gyomorfekélybaloldal tündöklő portálján, a Galamuson egy nappal hamarabb megjelent a cikk magyar nyelven, mint angolul az amerikai portálon.

Nem szeretnénk behemót összeesküvést karcolni az égre, de a Galamus balfaszkodása szinte egyértelművé teszi: az ötrészes cikksorozat szövegtörzse Magyarországon készült. Nincs azzal semmi gond, ha egy külföldi újságíró, vagy szakértő Magyarországról szerez be infókat, hogy elemezze a politikai helyzetet. A baj azzal van, ha egy függetlenkülföldi szakértő egy az egyben átveszi egy adott párt sztoriját (pl. elcsalják a választásokat, betiltják a hajléktalanságot, megszűnik az alkotmánybíróság, gettóba küldik a cigányságot), mindenféle forráskritika, a tények alapvető ellenőrzése és a kritika tárgyává tett párt megkérdezése nélkül. A sajtószabadság végtelen óceánján ezt persze semmi sem tiltja. De az eredmény csontig hatoló pártpropaganda és féregszámra hemzsegő tárgyi tévedés lesz. Scheppele asszony ebben az élen jár, még akkor is, ha egy Nobel-díjas közgazdász és a New York Times bundájába bújik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
justiceforhungary
2014. április 09. 13:04
Ha már úgysincs szólásszabadság Magyarországon akkor be kell tiltani Galamust klubrádiót ATV-t HVG-t NOL-t Népszavát stb majd pedig feleljenek nemzetgyalázásért és a haza elárulásáért
Agricola
2014. március 24. 04:14
A probléma az, hogy sokan,akik olvassák egy Nobel-díjas közgazdász blogjában a híres-nevezetes New York Times neve alatt ezeket az eszement hazugságokat, készpénznek veszik, mert nincsen idejük arra, hogy utána járjanak a valóságnak. A nyugati sajtó működése Magyarországgal kapcsolatban, mutatis mutandis, emlékeztet az egykori Pravda (Igazság) technikájára, ami rendszerint nem a Valóságot közvetítette a tömegeknek, hanem azt, amivel a Gazda hülyíteni akarta a tömegeket.
Agricola
2014. március 24. 04:13
"A baj azzal van, ha egy függetlenkülföldi szakértő egy az egyben átveszi egy adott párt sztoriját (pl. elcsalják a választásokat, betiltják a hajléktalanságot, megszűnik az alkotmánybíróság, gettóba küldik a cigányságot), mindenféle forráskritika, a tények alapvető ellenőrzése és a kritika tárgyává tett párt megkérdezése nélkül." És ez a nő, Kim Lane Sheppele tudóshoz egyáltalán nem illő tevékenységével a Princeton egyetemen ronthatja a levegőt és egy Nobel-díjas közgazdász és a New York Times bundájába bújhat!
Monkey4you
2014. március 24. 04:12
Seppele-Nobel díj- nyújoktájmsz!!! Van még kérdés???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!