9 kérdés a liberálisokhoz

2015. július 10. 08:07

Liberális felfogásotokból ugyebár az következik, hogy az állam rossz gazda, az államot vissza kell vágni. Az állam ne szóljon bele az egyén életébe. Akkor miért várják el a melegek, hogy az állam elismerje, szentesítse a melegek házasságát?

2015. július 10. 08:07
Hetty King
Spíler

1. A házasság idejétmúlt konzervatív feudális intézmény, akkor minek kell a melegeknek?

»Nagy a zavar a fejekben« mondhatnánk, ha a Modoros blog lennénk, de tényleg nem értjük mi zajlik odabent. Házasodni a lehető leglábszagúbb dolog, nem is beszélve arról, hogy a házasság »visszataszító intézmény, amely a Fidesz miatt vált ilyenné« - legalábbis a PM-es Tordai Bence szerint. Most akkor minek ez a feudális intézmény a progresszív melegeknek? Nem értjük.

2. Az állam ne szóljon bele a magánéletembe, vagy mégis?

Liberális felfogásotokból ugyebár az következik, hogy az állam rossz gazda, az államot vissza kell vágni. Az állam ne szóljon bele az egyén életébe. Akkor miért várják el a melegek, hogy az állam elismerje, szentesítse a melegek házasságát? Kicsit ellentmondásos. Nem értjük. (

7. Szerbia nem biztonságos ország, de Magyarország igen?

Megmosolyogtató, hogy azzal érvelsz, hogy Szerbiában hogy vegzálják a bevándorlókat. Rettenetesek a körülmények, brutálisak a hatóságok és nem szeretik a fajtájukat arrafelé, ezért Szerbia egy nem biztonságos ország. Ellenben a véleményed szerint Magyarországon rettenetesek a körülmények, brutálisak a hatóságok és nem szeretik a fajtájukat errefelé, ezért Magyarország egy biztonságos ország számukra. Most már értem.

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2015. július 10. 15:46
Ez miez? Nem lehetett volna leközölni helyette Berki „Vasalt here” Krisztián értekezését a telomerek szerepéről az öregedésben?
Zokni
2015. július 10. 14:44
Nem vagyok liberális, fogalmam sincs, milyen egy liberális, de az ostobaságot kiszagolom. Tehát: 1. A házasság idejétmúlt konzervatív feudális intézmény, akkor minek kell a melegeknek? Ki mondta, hogy a melegek között nincsenek „idejétmúlt, konzervatív, feudális” beállítódású melegek is? 2. Az állam ne szóljon bele a magánéletembe, vagy mégis? Ki mondta, hogy ne szóljon bele? Csak mérséklettel szóljon bele. Ez a lényeg. Itt dőlnek el a dolgok, hogy mit, és mennyire. 3. Szerinted az demokratikus, hogy nem választott testület megváltoztatja az alkotmányt? Az USA legfelsőbb bírósága ott azonos az alkotmánybíróságokkal. Ugyanaz a dolga is: értelmezi a rendelkezéseit az új jogi helyzetekre. Nem változtattak semmit. 4. Csinálhatnak-e mások is mémeket a liberálisokon kívül? Olyat egyik fél sem nagyon csinálhat, mely a melegeket fiatalkorúak megrontójaként állítja be. Vagy például felfoghatjuk "orbáni mémként" is a plakátkampányt, mely ország-világ előtt hirdeti, hogy a magyar egy szemét nép. 5. Három férfi miért ne házasodhatna, ha szeretik egymást? Nem tudom. Miért ne? Bár értelme sok nincs, mert nehéz az olyan szerelmet komolyan venni, ami több személyre is vonatkozik. 6. Most akkor dolgozzanak a bevándorlók, vagy sem? A bevándorlók nem veszik el mások munkáját. A bevándorlók élni akarnak. Ezt kell elfogadni, és ha lehet, ezért kell megosztani velük a megélhetés lehetőségeit. 7. Szerbia nem biztonságos ország, de Magyarország igen? Nyilvánvalóan nem megoldás a hajóhoz koccanó mentőcsónak visszataszítása a nyílt vízre. Nem magyarhoz méltó. Nem emberhez méltó. 8. De ha Szerbia ilyen szar hely, akkor miért nem lépsz fel a vajdasági magyarokért? Mert az ottani magyarok: állampolgárok, akikre az ottani törvények vonatkoznak, s ha azt betartják, akkor a magyarok nem lehetnek veszélyben. Míg a menekülteket nem védi semmi. 9. 4 millióan élnek létminimum alatt, de két hét alatt összejön 33 millió egy hülyeségre. Ez hogy van? Ez úgy van, hogy az eredeti hülyeségre – hogy hangulatot csinálnak idegenek ellen – ennél sokkal többet költöttek el arra a négymillióra is áldozható állami pénzből. Meg úgy is, hogy nem kell liberálisnak, vagy nem liberálisnak lenni ahhoz, hogy valaki számolni tudjon. Hat millióból azért összejön hétezer tisztességes, áldozatkész magyar, akinek van 5000 Ft-ja. (Számtan: 6000000>7000) – Ezt érti?
duzur
2015. július 10. 13:36
Ez persze egy komoly csúsztatás. Mivel az állam több fontos területen dönt, minden állampolgára ügyeiröl, így logikus elvárni, hogy a házassággal járó jogi státuszt se tagadja meg 2 felnött embertöl, csak mert egynemüek. Vagy pedig, ha valóban az utódok nemzése a házasság célja, ne szabadjon házasodni pld az 50-en felülieknek se! Különben a homoszexuálisak se képeznek egy homogén csoportot. Van köztük is vallásos, konzervatív, stb. Nekik miért tiltják meg, hogy összeesküdhessenek, ha erre vágynak, ezzel is jelezve, komoly elkötelezettségüket egymás iránt? Ez inkább üdvözlendö kellene, hogy legyen, hisz a házasság nem éppen léha szándékokra utal.
forsteandretredjemann
2015. július 10. 12:42
A kérdések nagyon jól világítanak rá a (neo)liberalizmus lényegére. Talán az egyetlen olyan "ideológia", amely mindennel - így önmagával - szemben is kérlelhetetlenül ellenséges. Ha bármelyik neoliberális alapelvet neoliberális módon végiggondolja bárki, aránylag gyorsan eljut oda, hogy a kiinduló alapelv antiliberális, megvalósíthatatlan, vagy egyáltalán nem is létezik. Nem neoliberálisan végiggondolva ugyanez a végkövetkeztetés, csak sokkal kevesebb idő alatt. A teljes értéktelenség a saját értékeket is logikusan tagadja. Az individualista - mindenféle csoportérdeket tagadó - társadalom önmagában illogikus. Aránylag rövid ideig fenntartani is kizárólag úgy lehetett, hogy nagyon nagy mértékű jólétért cserébe az embereket rávették a gondolkodás teljes mellőzésére. E miatt küzdeni sem lehetett ellene igazán, hiszen aránylag gyorsan megölte saját magát - szerencsére. Nagy szerencsére. Még némi kétségbeesett utóvédharc biztosan lesz, de már inkább csak nevetséges erőlködés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!