Gyűjtők, gyűjtögetők

2015. december 03. 07:34

A szélsőbalos és -liberális, ateista nézetű szervezetek hivatalosan is elkezdhetik az aláírásgyűjtést az Orbán-kormány ellen.

2015. december 03. 07:34
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Magyar Hírlap

„Lenne egy szerény javaslatom. Kopogjunk be az Európai Bizottság díszes ajtaján, hívjuk oda a sajtót, majd kezdeményezzünk aláírásgyűjtést a baljós előjelű ügyeket képviselő Európai Humanista Föderáció betiltásáért és az ateisták ténykedése ellen. Aztán fussunk el, bújjunk meg, és várjuk ki, amíg összejön az a bizonyos egymillió aláírás. Csak úgy magától, hisz biztos van ennyi európai polgár, aki nem ért egyet a Soros által támogatott, az egyházak ellen harcot hirdető, nyíltan szélsőbalos mozgalom tevékenységével. Bosszúból. Brahiból! Mert ők is ezt tették. Csak éppen a magyar kormány 2010 óta tartó intézkedései miatt. És persze azt is kérték, hogy végre vonják meg Magyarország szavazati jogát az uniós testületekben, mert nem bánnak tisztességesen a bevándorlókkal, meg egyébként is…

Sajnos mindez tényleg megtörtént, megtörténhetett valahol Európában. A bizottság ugyanis elfogadta azt a Magyarország elleni álpolgári kezdeményezést, amelyet az Európai Humanista Föderáció indított. Tehát a szélsőbalos és -liberális, ateista nézetű szervezetek hivatalosan is elkezdhetik az aláírásgyűjtést az Orbán-kormány ellen, aminek végpontja az unió elhíresült, de valójában sohasem alkalmazott hetedik cikkelye alapján való szavazatmegvonás lenne. (...)

Az egymillió szavazat, amelyet hét tagállamból kell összegyűjteniük, bizonyos százalékos arányában megosztva a lakosság számával (például Magyarországról mindössze tizenötezer szignóról van szó), valószínűleg összejön. Hisz ez nem sok az unió viszonylatában, ráadásul egy évük van rá. De azután szükség lesz először is a bizottság megerősítésére (itt már tartalmi kérdéseket is vizsgálnak), amit majd az államfőket tömörítő tanács követ. Ezen pedig aligha megy végig egy ilyesfajta kérelem. Arra azonban jó lesz, hogy a hazai huhogók el tudják mondani országnak-világnak, hogy lám csak, egy uniós polgári kezdeményezés is született már az Orbán-kormányzat politikájának ellenében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2015. december 03. 14:10
Juncker: A szabályok szerint a biztosok nem fogadhatnak el utasításokat egyetlen kormánytól vagy más szervezettől sem – tette hozzá a lap. Juncker arra is figyelmeztette Navracsicsot, hogy az EB-elnök, vagyis az ő feladata az, hogy bizonyos témákat ajánljon az EB politikai vezető testülete, a biztosok kollégiuma figyelmébe. Navracsics a saját nézetét tolmácsolta. A kis nagy diktátor: csak ő ajánlhat, mások csak bólogathatnak. Nem lenne ott elég akkor ő? (De inkább ő sem).
madarasi.abel
2015. december 03. 13:29
"Gyűjtők, gyűjtögetők" Amikor a címet elolvastam, azt hittem, Tiborcról, Rasiról, és a többi saját lábán megálló politikus csemetéről lesz szó a cikkben. Mea maxima culpa.
catalina9
2015. december 03. 12:53
madarasi.abel http://mert-tied-a-hatalom-es-a-dicsoseg [Hozzászóló kiszűrése] 2015. december 3. 10:25 Zrinyi is úgy rohant ki a várból, hogy tudta: semmi esélye. De azért kirohant." De nem Brüsszelbe!!!
gudmen
2015. december 03. 11:34
a migránsokkal valo bánásmod indiferens.. itt magyarokkal bán aljasul a fidesz-maszop maffia tandem éppen 20 éve..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!