Szociálisan érzékenyek

2016. október 31. 16:06

Nem aránytévesztés a hajléktalanok mindennapi tragédiájával és kilátástalanságával összehasonlítani a kirúgott újságírók sorsát?

2016. október 31. 16:06
Veczán Zoltán
Facebook

„Nem tudok afölött elsiklani, hogy a Népszabadság újságírói a Fedél Nélkülben jelentetik meg a cikkeiket. Nem aránytévesztés a hajléktalanok mindennapi tragédiájával és kilátástalanságával összehasonlítani a kirúgott újságírók sorsát? Elbántak velük, nem vitás, de nem túlzás rögtön a legelesettebbekhez mérni magukat? Pillanatnyilag munkanélküliek, s ez az állapot hetekig eltarthat, de nem kétlem, hogy hamarosan úgyis találnak munkát (alapfizetésüket most is megkapják). Kimenni az utcára, és tüntetni néhány órát egy-két hűvös őszi estén, aztán hazamenni: nincs egy kissé fölstilizálva ez a helyzet az »egy szerkesztőség hajléktalanjai« metaforával?

Elsőre biztosan jó ötletnek tűnt a hajléktalanmagazin szerkesztőinek is, hogy a Fedél Nélkülben jelennek meg a népszabisok cikkei, hiszen ekkora médiafigyelem ritkán irányult rájuk. Valószínűleg a szerzőknek is tetszett, hiszen így nem csak publikálhattak, de jó helyre megy majd a felturbózott lapszámból származó bevétel, amit jócskán felpörget majd a protestvásárlók alkalmi érdeklődése.

De mi lesz utána? Némelyek most az egyszer megveszik a lapot a Népszabadság-mellékletért. Mások viszont ugyanezért soha többé nem veszik majd meg. Egyáltalán nem biztos, hogy a »megsegített« hajléktalanok jól jártak a furcsa reklámmal. Márpedig ezt a lehetséges fejleményt baloldali eszméket hirdető, szociálisan érzékeny újságíróknak előre át kellett volna gondolniuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. december 08. 08:04
A hajléktalanok zöme nekik köszönheti, hogy az!
Mich
2016. november 13. 12:55
...de még csak nem is kirúgottak azok az újságírók! Még mindig kapják a zsíros fizetésüket - munka nélkül...!
áfonya
2016. november 12. 15:08
Kommunisták által hátra hagyott adóssággal kifosztott országnak nagyon nehéz talpra állni ,kisebbségbe szorult kommunisták mindig azon tevékenykednek hogy a működő gazdaságot hogyan tudnák elgáncsolni .Kommunista vezérek mind burzsuj kapitalistaként él ,de a népet nyomor szintjére le nyomták,sok rohadt komcsi beleült a nép vagyonába ,nem a saját munkájából szerzett vagyonokban pöffeszkednek ,mert csak a nyomorultakat lehet ígérgetéssel meghülyíteni oda kényszeríteni a szegények közös vályújához ,kifosztott néppel pedig úgy bánnak ahogy nekik tetszik ,időnként rá rontanak jól elveri legyen csendben lásd a megyesi-horn kormányok éveit 1945-1989..2002-2010 éveket .
luisbathhelena
2016. november 12. 15:05
csaxólok hogy a Deszky érával ellentétben bp-en az utóbbi években a hajléktalanok közül senki ne fagyott meg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!