Könyvünnep

2018. június 07. 17:57

Minden évben rácsodálkozunk arra, milyen kevés kell a jó irodalomhoz.

2018. június 07. 17:57
Dippold Pál
Dippold Pál
Magyar Hírlap

„Az írók többsége nem bírja a tömeget, munkája magánnyal jár. A jó író, akár a mesterlövész, egyedül van, amikor az olvasó lelkét megcélozva elkészíti történeteit. Ha szavai találnak, és a történet megéled az olvasóban, jól dolgozott. Ha mellébeszél, bűvészkedik, csavargatja a mondatait, rossz író. Nem is író, szépelgő műkedvelő. A gondolatsor Gyurkovics Tiboré, aki néhány évvel ezelőtt meghalt, ám mondatai ma is utat találnak az olvasók szívéhez, tehát az író él. Csak éppen már nem dedikál. Valahol itt van az irodalom, a leírt szavak , történetek időtlen hatalmának lényege: a jó író úgy is velünk lehet, hogy már nincs. Velünk van Kosztolányi Dezső, Karinthy Frigyes, Tamási Áron, Szabó Dezső, Dsida Jenő, Nagy Gáspár, Bertha Bulcsu, Lázár Ervin, hogy ne menjünk nagyon vissza az időben.

Minden évben rácsodálkozunk arra, milyen kevés kell a jó irodalomhoz. Író és olvasó. Nem árt egy-egy emelkedettebb alkalom sem, olyan, mint a mai könyvünnep. 

Ilyenkor aztán az is kiderülhet, milyen rengeteg szépre, jóra és igazra vágyó ember van közöttünk, akik akár írók, akár olvasók, mindezt megteremthetik-megtalálhatják a könyvekben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marko11
2018. június 07. 19:27
Igen. Ez a néhány nap a sok könyvszerető ember közt (pl. a Vörösmarty téren) igazi ünnep.
alex.leopardi
2018. június 07. 18:06
egy dolog kell,tehetség,sajnos mostanában rengeteg agyonreklámozott fércművel találkozok,vadászni kell egy jó könyvért,a sikeres vadászatnak egy alapelve van,ne olvass kritikát,a legeldugottabb polcon keresgélj és gyémántot találsz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!