A fű zöld, az apa férfi, a DK hazudik

2020. november 16. 15:59

Egész héten azt olvasom a DK oldalán, hogy Orbán leállította az országot. Tudja esetleg valaki, hogy melyiket?

2020. november 16. 15:59
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu

„Mert részemről például a napokban eljutottam fodrászhoz és vásároltam téli cipőt – ez ugyanis az állítólagosan »leállított«, »nem működő« Magyarországon minden további nélkül lehetséges jelenleg is, nem úgy, mint például Belgiumban vagy Franciaországban, ahol nem az van, hogy este hétkor be kell zárni, hanem egyáltalán ki se lehet nyitni, már vagy két hete. Az élelmiszerbolt persze kivétel, de olyan nincs, hogy elmegy a belga egy Colruytba, és ott a tej és a kenyér mellé – ha már úgyis ott van – betesz a kosárba egy társast karácsonyra a családnak, meg egy csomag zoknit, mert sorra lyukadnak ki a régiek; nem, ilyen elhajlásokra nincs mód, a nem alapvető termékeket árusító polcokat ugyanis Belgiumban szigorúan el kell zárni a vásárlók elől. Tessenek inkább rendelni a Luxemburgban adózó amerikai multitól.

Napközben sincs tehát mászkálás arrafele, de olyannyira, hogy a franciák még egyénileg is csupán lakóhelyük 1 kilométeres körzetében végezhetnek testmozgást, legfeljebb napi egy óra időtartamban, minden esetben kitöltve előtte egy hivatalos papirost, amelyen nyilatkoznak a lakáselhagyás pontos időpontjáról és céljáról (»Alulírott, XY, születési hely és idő, lakcím, nyilatkozom arról, hogy leviszem megpisiltetni a kutyát, keltezés, óra, perc, aláírás«, nem vicc). Ott, a liberté földjén nincs magányos erdei séta meg hétvégi biciklizgetés, csak úgy, szabadon, akár két kilométerre is, mint a mi kis diktatúránkban. Ha tehát a DK a miniszterelnök teljesítményéről kiállított bizonyítványnak tekinti az ország mostani »leállítását« – márpedig teljesen egyértelműen ezt teszi –, akkor megállapíthatjuk, hogy a gyurcsányi kritériumrendszer alapján az Orbán-kormány az osztrákokkal holtversenyben minimum közepes, míg a belgiumi szivárványkoalíció kettes alá, Macronék pedig buknak.

De persze a párt még véletlenül se terheli szavazóbázisát olyan információkkal, amelyekből kiderülne, a Lajtán túl is tobzódnak a vírusok – mi több, ott is halnak meg emberek. Igaz, az elég bénán hangzana, ha Gyurcsány Ferenc azt mondaná bele a kamerába, hogy »véreim, ezen a héten többször is jobb volt hazánk koronavírusos halálozási mutatója, mint a dúsgazdag Svájcé, és összességében is jobban állunk«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovászos cipó
2020. november 16. 17:20
Reggeléjjeléseste-vadai. Nem tetszett a hazug proli némbernek a kioktatás... :)
szürkeSzarvas
2020. november 16. 17:16
A DáKó "erkölcseit" a Gréczy szimbolizálja . A perverz módon a 4 égtáj felé spicceltetett "gyermekeit" lefényképezve különféle nőknek kúldte,kéretlenül,mint felajánlkozast. AZ "országmentők". Julius Claudius Nero Germanicus megetette volna őket az oroszlánokkal. :)
Jacques de Molay
2020. november 16. 17:08
Orbán válasza Vadai Ágnesnek "van abban valami magabiztosan pikáns, amikor egy olyan párt beszél hazugságról, akinek a pártelnöke beszélt arról, hogy hazudtak reggel, délben meg este. Önök nem tudnak egy olyan mércét felállítani a hazugságban, amit nem lehet leverni" Ennyi...
luzitanxaver
2020. november 16. 16:47
"Ott, a liberté földjén nincs magányos erdei séta meg hétvégi biciklizgetés, csak úgy, szabadon, akár két kilométerre is, mint a mi kis diktatúránkban." Kivéve persze, ha az ember néhány napja érkezett csónakon Lampedusára, mert akkor minden további nélkül járhatja be a fél országot meg vághatja le imádkozó öreg nénik fejét a templomban, majd utána foglalhatja a helyet a lélegeztetőgépen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!