Gulácsi fittyet hányt a szurkolói közeg elvárásaira

2021. február 26. 09:08

Így születnek hősök, példaképek.

2021. február 26. 09:08
Hrutka János
Hrutka János
WMN

„Ám véleményt formálni, kiállni az ember által helyesnek, jónak vélt dolgok, (köz)ügyek, kényes témák mellett még ekkor sem egyszerű, dolgozik az emberben a múlt, a minták, a megfelelés és elsősorban a félelem. Hiszen a segítő kéznek, a támogatónak kell utána kifutnia tízezrek elé, figyelmen kívül hagyni a füttykoncertet, olvasni a lejárató üzeneteket, kommenteket, hallgatni az utca emberének negatív megnyilvánulásait. Furcsán néz aztán a fejlődési ív más szakaszánál tartó csapattárs, értetlen az edző, kérdőn pillant a klub és a szövetség: ezt miért kellett? (...)

A segítségnyújtás, a rászorulók helyzetének enyhítése, a problémájukra való figyelemfelhívás tehát része a mindennapoknak, a társadalmi, politikai témakörök érintése viszont még gyerekcipőben jár. Sokan úgy gondolják, hogy a sportoló csak sportoljon, ne menjen át a nagyfiúk homokozójába játszani, viszont van egy markáns réteg, amely pont az elismertséget, releváns követői bázist maguk mögött tudóktól várná azt, hogy elmondják véleményüket. Így vagy úgy! »Mindenki függ valamitől. Tudod, hogy mindenki függ.«

Így a kényesebb kérdéseknek, témáknak csak néhányan fogják meg a kezét, csak páran mernek kilépni velük az utcára. Kevesen vállalnak a magyar válogatott kapuséhoz hasonló tettet, pedig elkelne még »kettő vitéz és tudós négy«. Gulácsi Péter bejegyzésével fittyet hányt a szurkolói közeg elvárásaira, mert és tudott autonóm lenni, független, miközben tudta, hogy lesznek következményei. Kiállni a közvélemény elé, vállalni önmagad, jó szándékú gondolatod, esetleges építőjellegű kritikád, ismerve hozadékát és annak mértékét – egy igazi bátor, szabad tett. Ha egyetértesz azzal, amit mondani, közvetíteni akar, ha nem, becsülendő. Így születnek hősök, példaképek, a pályán és a pályán kívül egyaránt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2021. február 28. 13:50
Neked is sok meleget kívánok a családodba! Fiad, lányod, unokáid, satöbbi?
rókabácsi
2021. február 28. 09:49
és az idiótáknak vezérek!
korpáskeksz
2021. február 27. 07:02
"Furcsán néz aztán a fejlődési ív más szakaszánál tartó csapattárs, értetlen az edző, kérdőn pillant a klub és a szövetség: ezt miért kellett? (...)". Igen, ez abszolút reális a németeknél... Még véletlenül sem azt a focistát hurcolták meg nemrég, aki nem volt hajlandó felvenni azt az ízléstelen szivárványos karszalagot.
Tiszafa
2021. február 26. 22:24
Kiállni a mocsok, az erkölcsi lezüllés, a gyerekek jogainak semmibe vétele mellett, az már ennek a hülyének hősiesség? Az hősies, hogy a gyerekeket megfosztja az a barom Gulácsi attól, hogy mindegyiknek legyen egy anya és egy apa mint női és férfi minta a neveltetésében? Mert azt a buzik nem tudják és nem is akarják megadni nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!