Nagy öröm a számomra, hogy részt vehettem az Obama Foundation rendezvényén

2021. április 26. 18:24

Arra kondícionálnak minket, hogy mindig igazunk van és aki mást gondol az csak tévedhet.

2021. április 26. 18:24
Donáth Anna
Facebook

„Nagy öröm a számomra, hogy részt vehettem az Obama Foundation rendezvényén, ahol a polarizáció volt a téma. Az egyre erősödő társadalmi megosztottság nagyon komoly probléma az egész világon, egyre nagyobb a szakadék ember és ember között.

Ebben sajnos jelentős szerepe van a közösségi médiának is, hiszen az óriásplatformok algoritmusaikkal, amik csak nekünk tetsző, velünk egyetértő tartalmakat pakolnak elénk, személyre szabott véleménybuborékokat hoznak létre. Ez azonban azt eredményezi, hogy nem találkozunk más nézőpontokkal, ellenvéleményekkel, és az eltérő információkból párhuzamos világok és valóságok épülnek fel. A kritikus és önkritikus gondolkodás helyett arra kondícionálnak minket, hogy mindig igazunk van és aki mást gondol az csak tévedhet.

Ezek ellen a radikalizáló, a társadalmat feldaraboló és megosztó rendszerek ellen küzdök az Európai Parlamentben. Azért dolgozom egy európai Facebook-törvényért, hogy az online térben is csökkenjen a társadalmi megosztottság.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2021. április 28. 17:28
Nekem tényleg mindig igazam van. Az asszony is megmondhatja. Ebben ő sem szokott tévedni. Kétszer nem volt igazam életemben, de mindkétszer józan voltam.
sorivo4
2021. április 28. 17:27
Hát még nekem!
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. április 27. 14:32
Anna tettenérhetően túlterhelt aminek az lehet az oka, hogy Cseh Katka helyett is promontálnia kell a mozgalmat, hiszen Katka most napi tizenkét órákat teljesít önkéntes orvosként a legközelebbi COVID osztályon.
Megtalálta
2021. április 27. 12:13
" Nagy öröm a számomra, hogy részt vehettem az Obama Foundation rendezvényén. Arra kondícionálnak minket, hogy mindig igazunk van és aki mást gondol az csak tévedhet. " Jó buli lehetett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!