Az oroszlán nyávogni készül

2021. június 02. 17:37

Az egyik legirritálóbb modern rabszolgatartó, Jeff Bezos megvette a Metro-Goldwyn Mayert.

2021. június 02. 17:37
Hegyi Zoltán
Magyar Nemzet

„Az egyik legirritálóbb modern rabszolgatartó, Jeff Bezos megvette a Metro-Goldwyn Mayert, az oroszlán kilőve. Pontosabban az általa alapított és vezetett Amazon elnevezésű internetes »kiskereskedelmi« vállalat volt a kedves vevő, de ez mindegy is. Mint ahogy az is, hogy Bezos távozik-e a cég éléről és az igazgatótanács elnöke lesz vagy inkább mégsem. A 8,45 milliárd dolláros vételárban a felek megállapodtak, ami persze lehetett volna egy-két milliárddal több vagy kevesebb, Bezosnak ez igazából nem számít, néhány éve adott már kis híján kétszer ennyit élelmiszeripari érdekeltségért is.

A Forbes és a Bloomberg milliárdosokat felvonultató listáján momentán ő áll az élen 188 milliárd dollárra becsült vagyonával. A Bezos-kiskereskedés többek között streaming szolgáltatással is foglalkozik, ami nagyot ment a világjárvány ideje alatt, és lassan, de biztosan átveszi a hagyományos mozik szerepét. Az Amazon ezen ágazata bővült most az MGM bedarálásával nagyjából négyezer filmmel és tizenhétezer televíziós show-műsorral, és lett immár megkerülhetetlen szereplő a piaci tülekedésben. A Metro-Goldwyn Mayer egyébként három év híján száz esztendeig bírta a gyűrődést, náluk készült többek között az Ének az esőben és a Rózsaszín párduc is, no meg a James Bond-széria, de korszak-, módszer- és generációváltások idején nincs helye holmi könnyes nosztalgiázásnak

A szórakoztató és tudatformáló ipar a szemünk láttára alakul át gyökeresen, Bezos, Zuckerberg, Musk és a haverjaik mindent visznek, mint a piros ász, a világ mindjárt újra fel lesz osztva, kérem, lehet oszolni, nincs itt semmi látnivaló. Illetve van, de az már a XXI. század egy másik agyrémével, a mesterséges intelligenciával megcifrázva már egy másik mozi lesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mátyás01
2021. június 03. 11:51
A magyar kormány is vásárolhatna már egy Hollywood-i studiót. Végre készülhetnének magyar történelmi filmek. :)
Robur
2021. június 03. 03:03
Kötelező nála dolgozni?
Akitlosz
2021. június 02. 19:41
"Bezos, Zuckerberg, Musk és a haverjaik mindent visznek, mint a piros ász" Mit irigykedik? Kommunista a bácsi? Inkább bízná pénzhez nem értő politikusokra?
Akitlosz
2021. június 02. 19:40
"Az egyik legirritálóbb modern rabszolgatartó, Jeff Bezos" Bezzeg Magyarországon az állam, a multik és a magyar vállalkozók!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!