Szegény Varga Judit, szegény Gulyás Gergely! Ez nem lesz könnyű!

2021. augusztus 28. 18:10

Beleestünk Orbán csapdájába, már percek óta arról beszélünk, amiről nem is kéne.

2021. augusztus 28. 18:10
Sándor Zsuzsa
24.hu

„A kormányhatározat a Miniszterelnökséget vezető miniszterre, Gulyás Gergelyre is ró azonnal elvégzendő feladatot: »az  Európai Unió és az  Európai Gazdasági Térségben részes más tagállamok (Norvég Királyság, Liechtensteini Hercegség, Izland) közötti jövőbeli együttműködésről szóló tárgyalás során európai uniós szinten is fokozottan érvényesítse a  jogos magyar igényeket«.

Szegény Gulyás Gergely vajon hogyan tudja teljesíteni ezt a meglehetősen ködös feladatot? Arról nem is szólva, hogy ez a nem-jogszabály kormányhatározat eleve ellentmondásban van a Miniszterelnökséget vezető miniszternek a 2018-as kormányrendeletben (ami viszont jogszabály!) meghatározott feladat- és hatáskörével. Abban ugyanis az szerepel, hogy »európai uniós ügyek koordinációjáért« kell felelnie. Vajon az EU-EFTA szerződés Orbán szerint ebbe a kategóriába tartozna? Nyelvi és logikai értelmezés szerint bizonyosan nem. Régi magyar szólás szerint »köhög a bolha«.

Mi viszont beleestünk Orbán csapdájába, már percek óta arról beszélünk, amiről nem is kéne. Egy propaganda értékű nem-jogszabályt próbálunk »jogilag« értelmezni. Akkor már inkább az emojik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. augusztus 30. 10:17
szerencsétlen elfogult balibsi bíró tévelygése!
akiaki
2021. augusztus 29. 19:50
baj van sanyinéni!
Almassy
2021. augusztus 29. 18:38
"""Ami a te jogod az a mi jogunk. Ami a mi jogunk, ahhoz neked semmi közöd.""" népiDemokrata 'rule of law'
Osztap Bender
2021. augusztus 29. 17:34
Ha leírnám amit gondolok erről a némberről (no meg vásárhelyi mariskáról), még a mandiner is kitiltana a kommentelők közül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!