Orbán neve is előkerült a spanyol lapnál, mikor a fasizmus visszatéréséről írtak

2022. október 28. 10:33

Az El País-ban a fasizmus újraéledésének jelenségét vizsgálták.

2022. október 28. 10:33
null

A spanyol baloldali napilap, az El País véleményrovatában jelent meg egy cikk, melyben a fasizmus újraéledésének jelenségét vizsgálták. José Andrés Rojo „amikor a fasizmus felpuhul” című cikkében úgy fogalmaz, hogy a jelen viszonyait nehéz értelmezni a múlt eseményeinek értelmezése nélkül.

A szerző cikkének alapja, hogy október 31-én lesz pontosan 100 éve, hogy egy nappal Mussolini kormányzással való megbízása után a fasiszták végig vonultak Róma utcáin.

Állítása szerint sokan a fasizmus visszatérésével magyarázzák az olyan jelenségeket, mint Donald Trump, Jair Bolsonaro, Orbán Viktor és mások, például Spanyolországban a Vox.

– írta Rojo. 

Nyitókép: Harlingue / Roger-Viollet / Roger-Viollet via AFP

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2022. október 28. 17:00
Hülyék. A Zelenszkyről akartak írni.
Takagi
2022. október 28. 16:50
Orbán a világ ura! Mindeki vele foglalkozik. Netán irigyek? Nevetséges.
Robert69
2022. október 28. 16:25
Tájékozott. művelt spanyol írása. Csak nem tudom hol tájékozódott és mit művelt valójában. Illetve sejtem honnan ( balról ) fúj a a szél.
csak ésszel
2022. október 28. 16:06
Spanyolországban csak balos (szélsőbalos) sajtó van. Ilyen szempontból nincs jelentősége, hogy bármelyik spanyol sajtótermék milyen faszságot ír rólunk, mert azt kizárólag ideológiai indíttatásból, ideológiai szemüvegen keresztül teszi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!