Kaderják Péter: A kormány célja, hogy a Kárpát-medence az unokáink számára is élhető maradjon

2020. január 22. 10:22

A klímaváltozás egy globális jelenség, amit Magyarország – önmagában – nem tud megállítani, de felkészülhet a hatásaira, és hozzájárulhat probléma megoldásához.

2020. január 22. 10:22

A kormány célja, hogy a Kárpát-medence a gyermekeink és az unokáink számára is élhető maradjon – mondta Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár elmondta,

a klímaváltozás egy globális jelenség, amit Magyarország – önmagában – nem tud megállítani, de felkészülhet a hatásaira, és hozzájárulhat probléma megoldásához.

Hozzátette, egyetértés van – európai szinten is –, hogy 2050-re el kell érni az úgynevezett klímasemlegességet, vagyis azt az állapotot, amikor az üvegházhatású gázok kibocsátása nulla. Kitért arra is, Magyarország élen jár a klímavédelemben: 1990-óta 32 százalékkal csökkent a károsanyag-kibocsátás, miközben van olyan európai ország, ahol egyetlen tonnával sem sikerült mérsékelni ezt.

Rövidtávon a kormány 2030-ig szóló energia- és klímavédelmi stratégiája fogalmazza meg a célokat - tette hozzá, azzal együtt, össze kell hangolni az energia-ellátás biztonságát a még tisztább energiaforrásokkal úgy, hogy mindez a gazdasági növekedést ne hátráltassa.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cambchanglug
2020. január 22. 11:57
M︆︆︆︆o︆︆o︆︆︆︆X︆︆︆︆i︆︆︆︆.︆︆︆n︆︆︆e︆︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
ElBundi
2020. január 22. 10:56
Korrektur, a 150.000 szám a már elhagyott fúráshelyekre vonatkozik. Termeléskapacitás naponta: 1,2 milliarden köbméter. Senki ne csodálkozzon, hogy az amerikai elnök és holdudvara mindent megtesz, hogy ráeröltesse környezetbarát termékét a világra.
ElBundi
2020. január 22. 10:50
"a klímaváltozás egy globális jelenség" Teljesen helytelen. Egy "Frame", amelyet szeretne velünk megetetni az uralkodó elit. Elöször is környezetünk tisztán tartásáról kell, hogy szó essen. Másodszor "globális jelenség" is sántít, de nem is kicsit. Ez olyan, mint "kitört a háború". Tudjuk, egy háború soha nem tör ki magától, föleg nem "globálisan". Az USA-ban mintegy 150.000, aktuálisan használt vagy magára hagyott Fracking-fúrás helye lelhetö fel. Maga a technológia elmond mindent. Nagynyomású, mintegy 30-150 különbözö vegyianyaggal kevert vizet pumpálnak a föld mélyébe (5.000 m), hogy szétzúzzák az agyagos kövezetet, amelynek eredményeként a gáz felszabadul és a felszínre jut. A talajvíz minösége köszöni szépen. A a kilépö gáz metán tartalma -környezetkárosító hatasá CO2-nek 20-szorosa- 8%. Elképzelhetö, hogy elégetése során nem tapsikol flora és fauna! Hozzájön még, hogy a fúrótornyok levonulását követöen tovább szivárog a föld mélyéböl a finomság. De ez már kit érdekel...
Csák Ányos
2020. január 22. 10:36
Ha valóban fontos lenne a klímaváltozás elleni küzdelem a kormánynak, akkor ideje lenne Propaganda Minisztérium helyett Környezetvédelmi Minisztiériumot felállítani és stadionok helyett gátakat építeni, mert a következő évtizedekben az árparti települések többsége komoly gondokkal fog szembesülni: https://24.hu/belfold/2019/07/25/magyarorszag-arvizveszely-nagy-balazs-klimavaltozas/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!