Mozgó horrorpiramist fogtak az M5-ösön (videó)

2024. január 27. 16:28

Életveszélyes mutatványt hajtott végre a román sofőr.

2024. január 27. 16:28

Elképesztő látvány tárult a Nemzeti Adó – és Vámhivatal (NAV) pénzügyőreinek szeme elé, amikor egy román autószállító mögé értek az M5-ös autópályán – írta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Facebook-oldalán. A pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegye közútjain tartottak ellenőrzéseket, amikor felfigyeltek egy előttük haladó román járműre.

A furgon egy trélert húzott maga után, amin egy platós kisteherautót szállított, a kisteherautó platójára pedig még egy személyautót is felpakoltak.

Az életveszélyesen közlekedő és szemmel láthatóan túlsúlyos járművet azonnal lekísérték a sztrádáról és a mérlegre irányították. Mázsáláskor kiderült, hogy az autó több mint két tonna túlsúllyal közlekedett, a járműben pedig menetírókészülék sem volt.

A sofőr azzal védekezett, hogy nem tudott a túlsúlyról és arról sem, hogy ha furgonjával szerelvényt is vontat, menetírókészülék beépítése és annak használata is kötelező. A NAV figyelmeztetett a bejegyzésben, hogy 2023. szeptember 1-től

akár több mint félmillió forintos bírságot is kiszabhatnak a hatóságok a túlsúlyos és túlméretes járművekre. 

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a túlpakolt autók a hirtelen fellépő fizikai hatásokra kiszámíthatatlanul reagálnak, ezért nemcsak a sofőrt, hanem a közlekedésben résztvevőket is veszélyeztetik.

A NAV munkatársai közigazgatási eljárást indítottak, a túlsúly miatt a sofőrnek 650 ezer, míg a menetírókészülék hiánya miatt a jármű üzembentartójának 1 millió 40 ezer forint bírságot kell fizetnie.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: képernyőkép

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I feel the earth move under my feet
2024. január 28. 11:41 Szerkesztve
... rossz helyre ment.
akkor ki
2024. január 28. 08:58
Retkek! A kocsi hátsó tengelye a levegőbe ha jól látom, vagy a plató ajtón.
BBrutus
2024. január 28. 08:39
Nézzük a jó oldalát. A háromból kettő nem szennyezett.
lacika-985
2024. január 28. 07:50
Románok , moldávok mindent is haza akarnak vinni - tisztelet a kivételnek , de a kivétel erősiti a szabályt .. És sajnos ezek miatt mindenki sziv .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!