MCC Feszt 2023: indul az év kulturális-közéleti fesztiválja, sztárdömping Esztergomban!

2023. július 27. 11:46

Érdemes figyelni a Mandinert, amely folyamatosan tudósít a legizgalmasabb vitákról és beszélgetésekről!

2023. július 27. 11:46
MCC Feszt 2023 koncert

Július 27-én, azaz ma startol az MCC Feszt, a Mathias Corvinus Collegium politikai-, kulturális- és könnyűzenei fesztiválja. A fesztivál egyre csak növekvő népszerűségét mutatja, hogy már a kezdés előtti napokban elfogytak a három napra érvényes, azonban napijegyek továbbra is elérhetőek.

Kapcsolódó cikkek

Mint az az esemény honlapjáról kiderül (ezt IDE kattintva érheti el), a szervezők minden eddiginél szélesebb kínálattal, tíznél is több helyszínen várják a látogatókat.

A nyitóesemény, illetve a rendezvénysorozat központi helyszíne Esztergom főtere lesz, azon belül is a Mol-Nagyszínpad. Ugyancsak a Széchenyi téren található a Kapcsolatok Háza; a Suzuki Aréna mellett Suzuki Folk Sátor, a Prímás-sziget déli részén az MCC Aréna állt fel; szintén itt látogatható a Richter Színpad.

A Kis-Duna sétányra berendezett MBH Bank Színpad, a közlekedési csomópontjához illesztett Rákóczi tér Színpad, a 100 évnél idősebb platánfasor alatt kiépülő Edu Sétány, a vízivárosi helyszínéként működő Katona Színpad pedig tovább színesítik a kínálatot.

Kik lesznek az MCC Feszt vendégei?

Például Sebastian Kurz, aki 2017-ben, harmincegy évesen lett az osztrák történelem legfiatalabb kancellárja. Sokakat vonzhat Michael Knowles – színész, író, műsorvezető, az Egyesült Államok vezető politikai kommentátora – előadása; azonban a kormány is szép számmal képviselteti magát a rendezvényen: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter, illetve Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A szakmai, tematikus előadásokon, beszélgetéseken zenei előadók is színpadra lépnek Esztergomban: így például Ákos, a Bagossy Brothers Company, az Irie Maffia, a Budapest Bár, a Balkan Fanatik, a Random Trip és Regán Lili.

Mindazonáltal a fiatalok körében különösen népszerű előadók, zenekarok is jelen lesznek, így a Valmar, T. Danny, Dzsúdló és a Blahalouisiana Szimfonik is.

Esztergom Budapestről is jól megközelíthető, akár közúton, akár a Volánbusz, illetve a MÁV járataival, de aki a különleges utazási élményeket kedveli, még hajóval is útra kelhet a fővárosból a fesztivál helyszínére. A legkönnyebb utazási formát azonban alighanem az MCC Feszt busz jelenti: a járatok csütörtöktől vasárnapig minden nap 10 és 14 órakor indulnak az Mathias Corvinus Collegium épülete elől (1113 Bp. Tas vezér utca 3-7.) és viszik az MCC Feszt pass-tulajdonosokat Esztergomba, ahol a Helischer József út és a Gőzhajó utca sarkánál állnak meg. Innen 23 órakor és hajnali négykor indulnak vissza Budapestre. (A járatokra előzetesen regisztrálni kell, részletek ITT találhatóak.)

Kapcsolódó cikkek

Mindenesetre érdemes figyelni a Mandinert,

amely folyamatosan tudósít a legizgalmasabb vitákról és beszélgetésekről, interjúkat hoz a legnevesebb külföldi előadókkal; az MCC Feszt Facebook-oldala (amit egyébiránt ITT tud elérni) hasznos gyorsinfókkal látja majd el a fesztiválozókat.

Nyitókép: MCC

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
altercat1
2023. július 27. 15:35
Mily szép érdeklődést mutatnak a libbant patkányok a buli felé... Nade ne is figyelejetek oda, szopjátok le egymást, ahogy szoktátok. pelso fogja files faszát, files tartja segge likát, óvodáska szopja mindkettőt. szutyok fasza rohad, büdös, ezt szereti zsola külön, az övé is olyan. aki-tosz keni a szarát mindre. Danoljatok is, akurvaanyátokat!
sentimental
2023. július 27. 15:32
Orbán nője válik Mészáros Lőrinctől. A lóvé így kapásból feleződik, és a vityáé lesz.
bandi-NER
2023. július 27. 15:26
Gulyás: A váratlanul kapott, brutálisan magas gázszámlákat 12 hónapra elosztva is ki lehet fizetni
sentimental
2023. július 27. 15:24
Döbrögi pride
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!