Robbantásos merényletet követtek el Törökországban

2017. október 17. 18:33

Pokolgép robbant egy rendőrségi jármű mellett a dél-törökországi Mersinben. Egy tucatnyi rendőr sebesült meg a merényletben.

2017. október 17. 18:33

Pokolgép robbant kedden egy rendőrségi jármű mellett a dél-törökországi Mersin város egyik főutcájában, 12 rendőr megsebesült – közölte az NTV török hírtelevízió Mersin tartomány kormányzói hivatalára hivatkozva. Az áldozatok számát a mersini főügyészség is megerősítette. Rendőri, tűzoltó és mentőegységek érkeztek az incidens helyszínére. A sérülteket kórházba szállították. A kormányzóság közlése szerint egyikük sincs életveszélyes állapotban.

Merih Ak, az NTV tudósítója élő adásban azt mondta: a támadók egy konténerbe rejtették a robbanószerkezetet és távirányítóval hozták azt működésbe. Bekir Bozdag kormányszóvivó parlamenti felszólalásában jelezte: Törökország határozott módon folytatja a harcot a terrorizmus ellen. A merénylet elkövetőjeként ugyanakkor egyetlen terrorszervezetet sem nevezett meg a politikus.

A délkelet-törökországi kurd kisebbség függetlenségéért 1984 óta fegyveres felkelést folytató Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) az elmúlt évtizedekben számos pokolgépes támadást hajtott már végre rendőrségi célpontok ellen szerte az országban.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!