A franciák szerint kudarcba fulladnak Magyarország számításai

2024. február 01. 11:17

A Le Monde publicistája szerint az európai közvélemény kitart Ukrajna támogatása mellett, viszont nem látja jelét annak, hogy Orbánt Viktort megtörné az uniós nyomás.

2024. február 01. 11:17

Magyarország arra számít, hogy az európaiak háborúba való belefáradása neki kedvez, valójában azonban a közvélemény nagyon is Ukrajna támogatása mellett áll – írja a Le Monde felületén megjelent véleménycikkében Philippe Ricard.

A publicista szerint az uniós csúcs előtt hatalmas nyomás nehezedett Orbán Viktorra, ám semmi jele nincs annak, hogy engedne, a magyar „erős ember" mesterévé vált az uniós partnerek zsarolásának.

A szerző különböző közvélemény-kutatásokra hivatkozva azt állítja, hogy az európaiak továbbra is kitartanak Ukrajna támogatása mellett, a többség pedig a Kijevnek küldött fegyvereket sem ellenzi.

Ricard hangsúlyozta, nem csak az Ukrajnának szánt segélycsomag miatt lesz fontos az uniós csúcs, hiszen Kijev számára az is létfontosságú, hogy Orbán Viktor ne kérdőjelezze meg az EU stratégiáját.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Umit Donmez

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2024. február 06. 11:13
Közvélemény. Amelyik támogat. Hát támogassa! Nem mondtuk, hogy ne támogassák. A mi közvéleményünk meg mást mond. Azt csináljuk.
euphorbiapulcherrima
2024. február 01. 17:09
Jó lenne, ha a Mandi valami írástudót alkalmazna címadónak, mert rendszesesen olyan címeket ad a cikkeinek amelyek egyedi véleményt általánosnak állítanak be ./ pl. "üzent az USA" v. a franciák azt mondják" ............."brit tudósok"
Bolognese
2024. február 01. 16:45
"Az európai közvélemény igenis kitart Ukrajna támogatása mellett." Helyesebben Európa csicska vezetői kitartanak a Hoholok támogatása mellett.
orokkuruc-2
2024. február 01. 16:13
cccbasatu 2024. február 01. 11:47 .. dumád szerint szőröstalpú lehetsz, rólunk, magyarokról nem sokat tudhatsz. Esetleg Parászna izével egy csoportban gyakoroljátok, a kamudumát? Na mindegy, itt max a qrva anyádról dumálj, hírdető üzemmódban, máshoz itt nincs közöd!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!