Cuba libre

2015. április 13. 09:27

Barack Obama azért nyúlt a kólához, mert bár az amerikai gazdaság kezd magához térni a válság után, ám égető szüksége van régi-új piacokra.

2015. április 13. 09:27
Máté T. Gyula
Magyar Nemzet

„Barack Obama azért nyúlt a kólához, mert bár az amerikai gazdaság kezd magához térni a válság után, ám égető szüksége van régi-új piacokra. Kubában és Dél-Amerikában a kínaiak és az oroszok mellett már más európaiak – főleg a spanyolok és franciák – is bejelentkeztek, és ha a Fehér Ház fenntartja Havanna-ellenességét, washingtoni befektetőnek esélye sem lesz a régióban. Ráadásul a kubai kártya odahaza is már mást jelent, az első, bőszen Castro-ellenes emigráció lényegében kihalt, fiaiknak és főleg mára helyzetbe került unokáiknak már nincs kedve Disznó-öbölt játszani, ők üzletelni akarnak. A múlt évszázad végén érkezett gazdasági menekültek pedig végképp ebben érdekeltek. Azaz Floridát a békülékeny hang hozhatja, ezt kéri-követelik a demokrata párt vezetői és az elnök­aspiráns Hillary Clinton lobbistái is.

A Cuba librébe tehát, úgy tűnik, mára minden összetevő belekerült. Persze ne legyenek kételyeink, Washingtonnak és Havannának még évekig, ha nem évtizedekig mást és mást fog jelenteni »Kuba szabadsága«.

De valljuk meg, még egy gyengén kevert koktél is több a semminél.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stefanovszky
2015. április 13. 13:37
.
Cassi
2015. április 13. 12:54
Kuba belpolitikai ügy már jó ideje az Egyesült Államokban a sok bevándorló miatt. Nekik szánt politikai gesztus ez, gazdasági hatása az USA egészéhez képest elhanyagolható. A kubaiaknak kilóg a seggük a gatyájukból, aligha fognak a közeljövőben tömegesen iPhone-t vásárolni.
pollip
2015. április 13. 10:05
Hogy olvas a mandi, hogy ezt ennyire elnézte? ctrl c, ctrl v ennyi a dolga és ez nem megy?
kispufi
2015. április 13. 09:32
jó lesz hírlapnak is az az mno.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!